Open Monumentendag, ontdek Park Sonsbeek

Open Monumentendag, ontdek Park Sonsbeek

7 september 2021 - Wandelnet

Zondag 12 september doet bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek weer mee aan de Open Monumentendagen; ontdek samen met een gids Park Sonsbeek en haar unieke historische gebouwen. Wist je dat Arnhem is ontstaan aan de Jansbeek? En wist je dat de historische Witte Watermolen in Park Sonsbeek nog steeds in gebruik is en meel produceert voor lokale bakkers?  

park sonsbeek.jpg

Molen, Belvédère en de ijskelder

Molenplaats Sonsbeek is feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem. Enthousiaste gidsen vertellen je graag alles over de historie en bezienswaardigheden van het park. Park Sonsbeek Park Sonsbeek is niet alleen bijzonder door de grootte en ligging, maar ook door de hoogteverschillen. In het park vind je bijzondere historische plekken zoals de Sint Jansbeek, Grote - en Kleine Waterval, de 19e- eeuwse uitkijktoren de Belvédère en de IJskelder. Sonsbeek is, samen met de aangrenzende parken Zypendaal en Gulden Bodem, sinds 2005 een rijksmonument. Niet meer dan logisch dat ook het Maarten van Rossumpad, het Lange-Afstand-wandelpad van Den Bosch naar Steenwijk, het park aandoet.

sonsbeek ijskelder

Gratis gidswandeling

Heb je zin om 12 september tijdens de Open Monumentendagen mee te gaan met een wandeling onder leiding van een gids? Deelname is gratis maar aanmelden is wel verplicht. Geef je op via molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl. Alle informatie vind je op Natuurcentrum Arnhem.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?