StationsOmmetjes en Rondje Stadionpark winnaars LoopAward 2021

StationsOmmetjes en Rondje Stadionpark winnaars LoopAward 2021

8 oktober 2021 - Wandelnet

StationsOmmetjes van de NS en het Rondje Stadionpark van de gemeente Rotterdam zijn de winnaars van de LoopAward 2021. Beide winnaars dragen, elk op hun eigen wijze, bij aan meer ruimte voor lopen in Nederland. De prijs werd uitgereikt tijdens het Nationaal Voetgangerscongres in Den Haag.

Winnaar LoopAward 2021

Stationsommetjes

StationsOmmetjes kreeg de prijs voor het meest waardevolle maatschappelijke initiatief. De 35 wandelingen van elk ongeveer een uur, beginnen en eindigen op een station. Je gebruikt een QR-code om de wandeling te maken. De jury was zeer positief over dit initiatief: het begrip is mooi, je ziet het ook overal, het heeft een uitstraling en het bereik is groot. Jurylid Albertine van Vliet: "Het is knap dat de NS in een voor haar moeilijke tijd naar iets nieuws heeft gezocht en dat ook heeft gevonden”.  

Winnnaar 2 LoopAward

Rondje Stadionpark

Rondje Stadionpark kreeg de prijs voor het loopvriendelijker maken van de fysieke omgeving. De vijf kilometer lange recreatieve route op Rotterdam Zuid biedt mogelijkheden voor informeel sporten, zitgelegenheden voor ouderen, speeltoestellen voor kinderen, extra brede paden en in het midden rug-aan-rug banken. Het rondje stimuleert ontmoeting en sociale interactie en zorgt ook voor beweging voor alle verschillende gebruikersgroepen. Ook het inzetten op brede paden vond de jury heel positief. Jurylid Wouter Veldhuis:"Willen we wandelen serieus nemen, dan moeten we er ook letterlijk ruimte voor maken en aandacht aan besteden en dat wordt hier gedaan."  

LoopAward  

Het is de tweede keer dat de LoopAward is uitgereikt. De jury bestond uit Wouter Veldhuis, Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving, Karen van Ruiten, programmadirecteur van Alles is Gezondheid en Albertine van Vliet-Kuiper, voorzitter RvC Omnia Wonen. In 2020 werd het Leidse Singelpark verkozen tot winnaar.   

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?