Jubilerend Wandelnetwerk Noord-Holland populairder dan ooit

Jubilerend Wandelnetwerk Noord-Holland populairder dan ooit

19 november 2021 - Wandelnet

Het Wandelnetwerk Noord-Holland viert deze maand haar 10-jarig jubileum. De website van het netwerk is populairder dan ooit en trekt steeds meer bezoekers. 

wandelnetwerk Noord-Holland.jpg

Bijna 1 miljoen bezoekers website 

In 2011 werd het eerste deel van het Wandelnetwerk Noord-Holland in de regio Alkmaar geopend. Nu, tien jaar later, dekt het netwerk bijna de gehele provincie en is de website erg populair. In 2020 verdubbelde het aantal bezoekers van de website en 2021 is dit aantal opnieuw flink gegroeid. De verwachting is dat dit jaar de 1 miljoen bezoekers wordt gehaald. Niet alleen in 2020, maar ook in 2021 verklaren de coronacrisis en daarmee samenhangende overheidsmaatregelen de opvallende bezoekpieken; wandelen was tijdens de lock-downs vaak één van de weinige toegestane activiteiten. Maar ook na de versoepelingen bleef het aantal websitebezoeken hoog. Wandelen is inmiddels populairder dan ooit. Het kost weinig, draagt bij aan een fit en gezond leven en voorziet in de behoefte aan frisse buitenlucht. 

Ommetjes en langere wandelingen 

Dankzij een aantal vooruitziende mensen bij de gemeente Bergen, Alkmaar en Heiloo werd al in 2011 gestart met de realisatie van een wandelnetwerk in Noord-Holland. Naar verwachting zal ook de regio Zuid-Kennemerland in de toekomst aansluiten. Het netwerk verbindt ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot samenhangend netwerk met ontelbare wandelmogelijkheden. Wandelaars kunnen via de website Wandelnetwerk Noord-Holland en de wandelapp een route uitzoeken of helemaal zelf samenstellen. In het veld wijzen gekleurde pijlen de weg.  

Jubileum

Deze maand viert het Wandelnetwerk Noord-Holland haar 10-jarig jubileum. Op haar Facebook- en Instagrampagina vind je leuke tips, bijzondere feitjes en een verloting van mooie prijzen. Daarnaast verschijnt in de maand december een prachtige special over het wandelnetwerk in het Wandelmagazine. 

Westfriese_Omringdijk_4

Meerdaagse wandelroutes 

Noord-Holland leent zich ook bijzonder goed voor het maken van een meerdaagse tocht over een de vele LAW's en Streekpaden die de provincie doorkruisen. Wandel eens het Streekpad Westfriese Omringdijk tussen Enkhuizen en Alkmaar en Schagen. De rondgaande wandelroute is 150 km lang en brengt je door gebied met een bijzondere historie. Het 11-km lange rondje Medenblik is een heerlijk voorproefje. 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?