Een nieuw Streekpad: het Betuwepad

Een nieuw Streekpad: het Betuwepad

27 december 2021 - Lea van Someren

‘Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren, traag door oneindig laagland gaan…
'Mooier wordt Nederland niet!’, aldus Patty van Ziel, de nieuwe padcoördinator van het Betuwepad.

brug bij culemborg.jpg

Bij Wandelnet is het de tweede keer: een nieuwe route beschikbaar stellen zonder de gelijktijdige presentatie van een routegids. Na het Groot-Frieslandpad nu ook het Betuwepad.


Het idee

Het idee om een lange afstand wandelpad in de Betuwe te maken stamt van de voormalige burgemeester van Buren, zelf een stevige wandelaar. Hij weet samen met Wandelnet voldoende sponsors te vinden en er is haast geboden. Geheel tegen de gewoonte in, is gestart met het markeren i.p.v. het beschrijven van de route, zodat er nog in 2021 een gemarkeerde route is die ook als gpx beschikbaar is.

Schoonheid

Patty heeft de wereld gezien en bewandeld, maar voor haar gaat er niets boven de schoonheid van de Betuwe. Was dit gebied jarenlang het domein van de fietser, nu heeft ook de wandelaar het gebied ontdekt. Niet overal onverhard, maar overal mooi met Marsman-achtige vergezichten. Prachtig, maar beslist in elk seizoen anders. Voor de wandelaar die houdt van de bloesems in de lente tot de ruigere kleiwandelingen in de winter.

Online

Er is geen sprake van een nieuwe marketingtechniek. De insteek blijft ongewijzigd, maar soms is het handig een uitzondering te maken. En het Betuwepad is zo’n uitzondering. Met heel veel plezier en trots presenteert Wandelnet dit nieuwe pad, dat is gebaseerd op 11 Klompenpaden in het rivierengebied.
Vanaf vandaag (20 december) is de digitale versie van de route te vinden op Wandelnet. Een mooie beschrijving in de vorm van een routegids is rond de zomer van 2022 beschikbaar.

Weeshuis_Buren_Betuwe_winter_alleenONLINEgebruik c Bureau Toerisme

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?