George Nelis wandelt familie en vrienden aan elkaar

George Nelis wandelt familie en vrienden aan elkaar

1 februari 2022 - Wandelnet

George Nelis bedacht in de coronatijd een heerlijk, eigen wandelproject. Hij begon met het 'aan elkaar wandelen' van zijn eigen vrienden en familie. Bij het uitstippelen van zijn route gebruikte hij de Routeplanner van Wandelnet.  Bij het traject tussen Maarn en Utrecht fronste hij echter de wenkbrauwen. De Routeplanner leidde hem over de A12! Hij nam contact op met Wandelnet. 

Geroge Nelis.JPG

Wandelproject

Omdat hij in de coronatijd niet in het buitenland kon wandelen, stofte George zijn oude wens af om zijn vroegere dienstmaten ‘aan elkaar te wandelen’. Hij breidde het idee uit met te bezoeken familie en vrienden en zo ontstond een mooi wandelproject. Hij is van plan om vanuit Heerlen via onder meer Susteren, Den Bosch, Culemborg, Utrecht en Voorburg naar Brielle te wandelen. George: "Het eerste deel, van Heerlen tot Den Bosch, heb ik nu gelopen. Deel twee volgt binnenkort. Vaak wandel ik alleen maar gezelschap kan ik ook erg waarderen, zowel tijdens de wandeling als achteraf, aan een goed glas bier in een gezellig café." 

Routeplanner

Voor het uitzetten van zijn route maakt hij gebruik van LAW’s, Streekpaden en de Routeplanner van Wandelnet. George: "Het gpx bestand kan ik dan op m’n telefoon gebruiken. Erg handig. Maar ik liep bij het uitzetten van deel twee van mijn tocht, van Den Bosch naar Brielle, toch tegen enkele uitdagingen aan. Opeens verscheen de A12 bij twee etappes in mijn route. Dat kon toch niet echt de bedoeling zijn."  Hij nam contact op met Wandelnet en kreeg al snel antwoord. Er bleek een fout in de Routeplanner geslopen te zijn, een fout die gelukkig snel hersteld kon worden. 

stapstenen in de Maas

Gastvrijheid

De vraag wat tot nu toe het mooiste stuk is van zijn wandeltocht, vind hij lastig te beantwoorden. "Ik heb zovele mooie momenten mogen meemaken: de eerste kilometers samen met vriend Cor, de felblauwe flits van een ijsvogel over het water, na een dodelijk lang en saai stuk langs een drukke weg, het zoeken naar een droge passage op het modderige pad langs de meanderende Dommel, de stapstenen langs de Maas. Maar het waren bovenal de blije gezichten van m’n gastheren en –vrouwen en hun warme gastvrijheid die mijn tocht tot een prachtige ervaring maakten".  

Ook zelf een route plannen? Gebruik de Routeplanner van Wandelnet

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?