Wandelen als Ode aan het Onverhard Wandelen

Wandelen als Ode aan het Onverhard Wandelen

23 maart 2022 - Wandelnet

Op zaterdag 26 maart 2022 organiseert TeVoet in het kader van onze gezamenlijke 'Ode aan het Onverhard Wandelen' een speciale lentewandeling! Loop mee en ontdek waarom wandelen op het onverharde pad zo mooi en belangrijk is. Daarnaast ontdek je tegelijkertijd waarom deze eeuwenoude routes met veel historische waarde op dit moment worden bedreigd. 

Bloemen in de lente.jpg

De wandeling (14 kilometer) start en eindigt in Hekendorp, gelegen aan de Hollandse IJssel bij de Goejanverwellesluis. Na een kop koffie wandelen we samen onverhard door het Utrechts-Zuidhollands weidelandschap langs de Dubbele Wiericke. Onderweg is er aandacht voor een recente blokkade in het oude wandelpad door de afsluiting van de spoorwegovergang bij Nieuwerbrug. Deelname staat open voor alle geïnteresseerde wandelaars. 

Meer informatie en aanmelden

Wandelnet zet zich in voor onverhard wandelen. Een onverharde ondergrond zorgt voor schokdemping en geeft het gevoel ‘in het landschap’ te zijn. Wandelaars houden van smal, kronkelig en onverhard, van klaphekjes en overstapjes. Die maken een wandelpad aantrekkelijker. Daarnaast heeft het onverharde pad cultuurhistorische waarde en is er meer biodiversiteit rondom onverharde paden dan rondom geasfalteerde paden. Op onze website werkenaanwandelen verzamelen we alle informatie die kan helpen bij het beschermen van onverhard wandelen.

Wandel jij samen met TeVoet mee over het onverharde pad? Lees hier meer over de wandeling en zorg dat jij erbij bent! 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?