Lochem, Meerssen en Rhenen in race voor de titel 'Wandelgemeente van het Jaar'

Lochem, Meerssen en Rhenen in race voor de titel 'Wandelgemeente van het Jaar'

31 maart 2022 - Wandelnet

Lochem, Meerssen en Rhenen zijn genomineerd voor de titel Wandelgemeente van het Jaar 2022. Wie verdient volgens jou de titel? Breng snel je stem uit, je hebt tot zondag 10 april om 18:00 uur de tijd.

wandelnieuws_jouw_stem_telt_2022_shutterstock.jpg

Vriendelijk voor wandelaars

Ieder jaar organiseert wandelkrant Te voet de verkiezing van de Wandelgemeente van het Jaar. De genomineerden voor de prijs worden door de vakjury gekozen uit alle gemeenten die meedoen aan de enquête van Wandelkrant Te voet over wandelvriendelijkheid. Vervolgens worden de genomineerden ter plaatste getest en beoordeeld. In 2021 ging de titel Wandelgemeente van het Jaar naar de Brabantse gemeente Loon op Zand.

Publiek en vakjury stemmen

Elk jaar doen een veertigtal Nederlandse gemeenten een gooi naar deze titel. Nadat er drie gemeenten genomineerd zijn door de vakjury, bestaande uit de hoofdredacteur, de uitgever en een onafhankelijke redactiemedewerker van Te voet, barst de strijd om de titel los. Iedereen kan een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete wandelgemeente. Kies je voor Lochem met haar landgoederen, Meerssen met de wijngaarden of Rhenen met haar bossen en heide? Meer over de genomineerden vind je op Genomineerden Wandelgemeente van het jaar 2022

Stem op jouw Wandelgemeenten van het Jaar

Breng je stem voor de verkiezing van de Wandelgemeente van het Jaar 2022 uit via Wandelkrant te voet. Na het uitbrengen van je stem, kun je volgen welke gemeente er aan de leiding gaat. 

Breng je stem uit

Lees meer over