Pelgrimeren centraal tijdens Filmfestival Cinema Camino

Pelgrimeren centraal tijdens Filmfestival Cinema Camino

2 april 2022 - Wandelnet

De tweede editie van het filmfestival Cinema Camino gaat door! Op zondag 24 april kun je in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht genieten van een groot aantal, prachtige films over pelgrimeren. 

foto camino academie.jpg

Pelgrimstochten 

Tijdens het filmfestival Cinema Camino worden in drie zalen en in negen filmblokken merendeels recente documentaires en speelfilms over pelgrimstochten en verschillende vormen van pelgrimeren vertoond. De films worden ingeleid door filmmakers, wetenschappers en experts uit verschillende disciplines. Op het programma staan onder andere 'Les Peregrinas' van Sue Kenney over een groep vrouwelijke pelgrims, 'The path to Nidaros' van de Belgische documentairemaakster Hilse de Groote over haar pelgrimstocht naar Nidaros, het huidige Trondheim en 'Ich bin dann mal weg' waarin de Duitse cabaretier Hape Kerkeling verslag doet van zijn reis naar Santiago. Uiteraard is het festival ook een uitgelezen gelegenheid om samen met andere bezoekers herinneringen op te halen aan je eigen tocht, in de stemming te komen voor een nieuwe tocht, of anderen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. 

kloosterpad Brabant Klooster Sint-Agatha

Kaartverkoop filmfestival 

Het volledige programma van het filmfestival over pelgrimeren is te vinden op de website van de Camino Academie. De kaartverkoop vindt plaats via de website van het Louis Hartlooper Complex en start op maandag 4 april om 18:00 uur. De ticketprijs bedraagt € 10 per film. Cinema Camino is een initiatief van de Camino Academie en het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, in samenwerking met het Louis Hartlooper Complex.

Bekijk het programma

Lees meer over