Het is Wandel Tijdens Je Werkdag!

Het is Wandel Tijdens Je Werkdag!

7 april 2022 - Wandelnet

Fulltime medewerkers zitten gemiddeld 9 uur stil op een dag. Daarom organiseert Stichting Wandelnet voor de zesde keer de Wandel Tijdens Je Werkdag. Onderbreek vandaag het zitten met wandelen en maak een weeting (walk your meeting) of lunchwandeling. Of probeer eens te wandelen naar het werk. Deel je ervaring met #wandeltijdensjewerk.

Onderbreek het zitten met wandelen

Staatssecretaris Vivianne Heijnen trapt de Wandel Tijdens Je Werkdag af en heeft zelf ook een goed voornemen: “Nu probeer ik in het weekend de stappen die ik doordeweeks mis goed te maken. Laat het voor mezelf ook een goed voornemen zijn om ook door de week te wandelen.”

Lancering weetingroutes in Rotterdam

Tijdens Wandel Tijdens Je Werkdag lanceert werk- en wandelstad Rotterdam drie speciaal uitgezette weetingroutes. Een weeting staat voor walk your meeting en is een overlegvorm om wandelend te vergaderen. Vanaf 13:00 uur vindt de officiële opening plaats in het Groot Handelsgebouw naast Rotterdam Centraal station. Arcadis vertelt als één van de werkgevers uit het gebied waarom zij wandelen tijdens werk stimuleren. Wethouder Judith Bokhove opent de drie weetingroutes die daarna voor het eerst gewandeld worden door werknemers uit Rotterdam Central District. Rotterdam is een van de steden van de Citydeal Ruimte voor Lopen die wandelen tijdens het werk stimuleert door wandelend vergaderen aantrekkelijker te maken.

Wandelacties in heel Nederland
Overal in Nederland worden op 7 april wandelacties opgetuigd om aandacht te vragen voor de positieve effecten van wandelen tijdens werk. Zo organiseert a.s.r. Vitality van 4 tot 8 april een eigen challenge waarmee deelnemers punten kunnen verdienen door te wandelen tijdens werkuren. Werknemers van Gemeente Deventer wandelen vandaag náár het werk en ontvangen een vitaliteitspakketje. Ook Zorg van de Zaak houdt deze week weetings en doet met verschillende klanten mee aan het Via Vierdaagse programma van de KWBN. Bij verschillende organisaties kunnen werknemers meedoen aan een wandel-fotowedstrijd. Wandelnet moedigt ook werknemers aan om zelf initiatief te nemen om meer te wandelen tijdens de werkdag.

Wandelgedrag vasthouden
De Wandel Tijdens Je Werkdag is een goede opstap om wandelen meer te integreren in organisaties. Directeur Wandelnet Ankie van Dijk: “In de pandemie is wandelen voor, tijdens en na het werk populairder dan ooit geworden. Uit onderzoek van Wandelnet blijkt dat maar liefst 83% van de Nederlanders die meer zijn gaan wandelen, dat na de pandemie wil blijven doen. Met de Wandel Tijdens Je Werkdag willen we werkgevers erop attenderen om wandelen te blijven stimuleren bij werknemers.”


Onderbreek het zitten met wandelen en deel je ervaring via #wandeltijdensjewerk @wandelnet.

Lees meer over