Oproep: dinsdagochtend 8 uur bij de veerpont over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen

Oproep: dinsdagochtend 8 uur bij de veerpont over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen

15 april 2022 - Wandelnet

Rijkswaterstaat overweegt om het fiets- en voetveer over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen op te heffen. Rijkswaterstaat dreigt hiermee het contract te verbreken dat ze in 1888 afsloot met het Waterschap. Dat mag niet gebeuren! Wandelnet, Fietsersbond, Te Voet en Vrienden van de Voetveren vragen dat Rijkswaterstaat de verbinding tussen Nieuwer ter Aa en Breukelen in stand houdt, door middel van de veerdienst of door middel van een alternatief.

1645000099658.jpg

Help jij mee om de pont in de vaart te houden? Inmiddels zijn er ruim 2.800 handtekeningen, maar we willen er veel meer. Zorg dan dat je aanstaande dinsdagmorgen 19 april om 8 uur bij één van beide aanlegplaatsen langs het kanaal staat. Er worden dan namelijk opnames gemaakt voor het SBS6 programma ‘Hart van Nederland’. De landelijke aandacht die dat oplevert is enorm waardevol. Dus kom met zoveel mogelijk familie, vrienden, buren en bekenden, hoe meer hoe liever! Dat kan echt het verschil maken. Want de krantenberichten over een onvermijdelijke opheffing kloppen absoluut niet, er is nog geen besluit!

Het adres:

Halte Nieuwer ter Aa - Bekijk locatie
Halte Breukelen - Bekijk locatie

Onmisbaar

Het pontje is onmisbaar voor het Lange Afstand Wandelpad (LAW) Floris V van Amsterdam naar Bergen op Zoom. En ook binnen het Utrechtse Wandelnetwerk is de veerdienst een belangrijke schakel voor het oversteken van het Amsterdam Rijnkanaal. De veerpont is van groot belang voor scholieren, voor heel veel recreatieve fietsers en wandelaars in de regio, voor alle inwoners van Nieuwer ter Aa en voor mensen voor wie de hellingen naar de bruggen over het Kanaal een onmogelijke barrière vormen. Opheffen van de veerdienst betekent voor velen een kilometerslange omleiding, inclusief steile hellingen en onveiligere wegen.

Samen strijden tegen de opheffing

De provincie Utrecht en de gemeente Stichtse Vecht hebben zich al uitgesproken tegen opheffing van de veerpont. De Fietsersbond, Wandelnet, Te Voet en de Vrienden van de Voetveren zijn tegen de opheffing. Samen roepen wij Rijkswaterstaat op om de veerdienst in stand te houden. En als het niet anders kan, moet Rijkswaterstaat voor fietsers en wandelaars een vlotte en veilige alternatieve verbinding op dezelfde plek bieden, vóórdat het veer uit de vaart wordt genomen.

Teken de petitie 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?