Floris V-Pad (LAW 1-3) | Opfriscursus vaderlandse geschiedenis

Floris V-pad

Een wandeling over het Floris V-pad van Amsterdam naar Bergen op Zoom (LAW 1-3).

Wandel over het Floris V-pad

Hollandse landschappen en een opfriscursus vaderlandse geschiedenis, dat biedt het populaire Floris V-pad. Een Lange-Afstand-Wandelpad die loopt over 270 kilometer van Amsterdam naar Bergen op Zoom: via Kockengen, de Loosdrechtse Plassen, de molens van Kinderdijk en Oudewater maar ook de mooie vestingstad Willemstad. Leuk detail is dat de helft van het Floris V-pad loopt over graskades, tiendwegen en jaagpaden, die vaak speciaal voor wandelaars zijn opengesteld. Geniet wandelend van dit pad vol historie, natuur en cultuur.

Bekijk Lange-Afstand-Wandelpad

Dagwandelingen

Het Floris V-Pad (LAW 1-3) is een Lange-Afstand-Wandelpad van 270 kilometer lang. De wandelroute is op te splitsen in 13 fantastische dagwandelingen. De helft van deze wandelroute loopt over graskades, tiendwegen en jaagpaden. Het pad is in beide richtingen bewegwijzerd met wit-rode markeringen.

Kies een dagwandeling

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn aangegeven in de wandelgids, omdat in de loop van de tijd door omstandigheden wijzigingen optreden. De routewijzigingen voor het Floris V-pad vind je hier. Een melding plaatsen? Dat kan via Meldpuntroutes.nl

Bekijk routewijzigingen

Populaire etappes

Floris_V_pad_Amsterdam_Weesp_Grachten_Amsterdam.jpg

Floris V-pad | Etappe 01

Afstand & plaats
16.5 Amsterdam-Weesp
Extra info
Wandelen door het historisch centrum van de stad Amsterdam, langs de Weespertrekvaart in een oase van rust en ruimte naar Driemond waar de drie stromen het Gein, de Gaasp en Smal Weesp bij elkaar komen. Verderop staat wipmolen ’t Haantje in Weesp, misschien wel het mooiste bouwwerk langs de route.
Floris_V-pad_Nieuwe_Ter_Aa_Woerden_Oude_Raadhuis_Woerden.jpg

Floris V-pad | Etappe 04

Afstand & plaats
20.6 Nieuwer ter Aa - Woerden station
Extra info
Wandelen door het veenweidegebied ten westen van Utrecht over grassige kaden door het Groene Hart, over natuurpad Boterwal, door het landschap van Kockengen met lange rechte wegen, smalle dijken, boerderijen, wipmolens en wilgenlaantjes en langs de Oude Rijn naar Woerden, waar het Groene Hart klopt.

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Wandelinspiratie en nieuws over het Floris V-pad:

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?