TeVoet Odewandeling vanuit Gouda Goverwelle

TeVoet Odewandeling vanuit Gouda Goverwelle

22 juni 2022 - Wandelnet

Wandel jij ook het liefst onverhard? Onder het motto ‘Ode aan het onverhard wandelen’ organiseert TeVoet op zaterdag 16 juli een begeleide rondwandeling door het karakteristieke polderlandschap van de Krimpenerwaard. Een mooie wandeltocht van 15 km.

Steinse Tiendweg - © Rutger Burgers.jpg

Foto: de Steinse Tiendweg © Rutger Burgers

Het start- en eindpunt van de wandeling is NS-station Gouda Goverwelle. Je wandelt over de Steinse Tiendweg naar Hekendorp. Vanaf daar over een andere tiendweg, de Tiendweg, terug naar Haastrecht en door het Steinse groen weer naar het station.

Bijzondere onverharde paden

Je wandelt over een paar bijzondere onverharde paden in Zuid-Holland. De wandeling gaat over verschillende Tiendwegen. Dit zijn veelal onverharde wegen die zijn aangelegd op een veenkade aangelegde weg. Deze tiendwegen komen met name voor in het westen van ons land. De Steinse Tienweg verkeerde aan het begin van deze eeuw in zeer slechte staat. Na een succesvolle actie van leden van TeVoet is het herstel ervan  ter hand genomen en is deze belangrijke verbinding, waarover diverse wandelroutes in de Krimpenerwaard lopen, behouden gebleven. Zo maakt o.a. de LAW Pelgrimspad 1 er gebruik van.

Wandel je mee?

Datum: Zaterdag 16 juli, start 10:30 uur (einde circa 15:00 uur)
Start- en eindpunt: NS-Station Gouda Goverwelle 
Afstand: 15 kilometer, inkorten is mogelijk na 8 kilometer. Vanuit Hekendorp kun je met de bus terug richting Gouda Centraal of door naar Utrecht
Meedoen: Deelname is gratis. Aanmelden voor 14 juli bij: Lia Trimp, e-mail: cp.trimp@casema.nl telefoon: 0172-214565. In Hekendorp kunnen we lunchen (alle consumpties en lunch zijn voor eigen rekening).

Meer informatie en aanmelden

Ode aan onverhard wandelen

Wandelnet zet zich in voor onverhard wandelen. Een onverharde ondergrond zorgt voor schokdemping en geeft het gevoel ‘in het landschap’ te zijn. Wandelaars houden van smal, kronkelig en onverhard, van klaphekjes en overstapjes. Die maken een wandelpad aantrekkelijker. Daarnaast heeft het onverharde pad cultuurhistorische waarde en is er meer biodiversiteit rondom onverharde paden dan rondom geasfalteerde paden. Op onze website werkenaanwandelen verzamelen we alle informatie die kan helpen bij het beschermen van onverhard wandelen. De hele maand oktober brengt Wandelnet een ode aan onverhard wandelen. 

#ikwandelonverhard | Ode aan Onverhard Wandelen | Wandelnet from Wandelnet on Vimeo.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?