Wandelarrangement: treed in de voetsporen van de marskramers

Wandelarrangement: treed in de voetsporen van de marskramers

23 juni 2022 - Wandelnet

Wandelen is de perfecte manier om eigen land beter te leren kennen en voor qualitytime met je wandelgezelschap. In samenwerking met ANWB bieden we een wandelweekend aan in Twente. Je verblijft op een 5-sterren vakantiepark met binnenzwembad op de Sallandse Heuvelrug. Perfect gelegen om twee etappes van het Marskramerpad te wandelen.

MKRet11h foto HvdV20071114 02 Marskramerpad Twickelervaart bij Enter.JPG

Foto: Twickelervaart ten noorden van Delden © Han van der Voet

Treed in de voetsporen van de marskramers die tijdens de Gouden Eeuw vanuit Duitsland naar het westen van Nederland trokken. Onderweg verkochten ze in oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort hun koopwaar. De marskramers zijn inmiddels verdwenen, maar met het 372 kilometer lange Marskramerpad kun je alsnog in hun voetsporen treden. Het pad is opgedeeld in 20 etappes, tijdens het weekend wandel je twee van deze etappes.

Wandelweekend in Twente

Het arrangement bestaat uit drie overnachtingen. Je komt aan op vrijdag en kunt er zelf voor kiezen wanneer je de wandelschoenen aantrekt. Verdwalen doe je niet, want het hele Marskramerpad is door vrijwilligers in beide richtingen wit-rood gemarkeerd. 

  • Wandeling dag 1: Station Holten – vakantiepark Mölke: lengte ca. 12,5 km
    Door dennenbos en daarna moet je aan de bak over een zandpad waarmee je klimt en daalt over de heuvels van de Sallandse Heuvelrug. Daarna wandel je via het Ligtenbergerveld en de Zunasche Heide richting het Reggedal.
  • Wandeling dag 2: Vakantiepark Mölke – Delden, lengte ca. 20,9 km
    Je wandelt door het beekdal van de Boven- en Midden-Regge. Daarna volg je diverse paadjes dwars door het Twentse boerenland.

De twee etappes van het Marskramerpad (etappe 4 en 5) sluiten goed aan op het openbaar vervoer. Reis je met de auto, parkeer die eventueel bij station Holten. Na afloop van dag 2 pak je de trein vanuit Delden terug naar Holten. Bij terugkomst kun je uitrusten in het binnenzwembad en de sauna van het vakantiepark.

Beleef Twente

De andere dagen hoef je je niet te vervelen, in Twente is er genoeg te beleven. Wandel of fiets in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal of kies voor suppen of kanoën op de Regge. Na al dat wandelen meer toe aan ontspanning? Bezoek één van de oudste en bekendste natuurmusea van Nederland, Natuurmuseum Holterberg. Ook zijn de Twentse dorpen Rijssen, Holten, Wierden en Enter zeker een bezoek waard!

Wat kost het?

Het wandelarrangement is te boeken vanaf €125 euro per persoon. De vertrekperiode is 21 maart t/m 19 december 2022.

Meer informatie en boeken 


Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?