Marskramerpad

Ooit was het Marskramerpad van Bad Bentheim in Duitsland naar Den Haag de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het 372 kilometer lange Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. Via Amersfoort naar het Groene Hart en Leiden en langs de prachtige landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag tot aan het strand van de eindeloze Noordzee. 

Naar het Route-overzicht

LET OP!

Wandelaars die een grensetappe willen lopen kunnen het beste op de website van de Rijksoverheid kijken naar de geldende maatregelen in Duitsland i.v.m. Covid-19.

Populaire etappes

  • Bad Bentheim-Oldenzaal

  • Terschuur-Amersfoort

  • Wassenaar-Scheveningen

Webwinkel

Wandelgids Marskramerpad

Er is een nieuwe gids van het Marskramerpad. De route met een lengte van 372 km voert van oost naar west door een dwarsdoorsnede van de Nederlandse landschappen zoals Twente en Salland, de Veluwe en de Gelderse Vallei. Het pad doet de oude handelssteden Oldenzaal, Deventer en Amersfoort aan en gaat daarna dwars door het Groene Hart.


Prijs: € 20,45 / Donateursprijs € 18,41 / Aantal pagina's: 216

Naar de webwinkel
WA0902_Marskramerpad_Cover_2021.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden.

De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Marskramerpad (2021) vind je hier. De wijzigingen van de 2e druk (2016) worden sinds 1 december 2021 niet meer bijgehouden omdat er een nieuwe gids is verschenen.

  1. Routewijzigingen Marskramerpad.pdf