Marskramerpad

Ooit was het Marskramerpad van Bad Bentheim in Duitsland naar Den Haag de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het 372 kilometer lange Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. Via Amersfoort naar het Groene Hart en Leiden en langs de prachtige landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag tot aan het strand van de eindeloze Noordzee. 

Naar het Route-overzicht

LET OP!

Wandelaars die een grensetappe lopen van een Streekpad of Lange-Afstand-Wandelpad moeten zodra ze de Duitse grens oversteken, beschikken over een negatieve coronatestuitslag, dan wel een vaccinatie- of herstelbewijs.

Populaire etappes

  • Bad Bentheim-Oldenzaal

  • Terschuur-Amersfoort

  • Wassenaar-Scheveningen

Webwinkel

Wandelgids Marskramerpad

Het pad met een lengte van 372 km voert van oost naar west door een dwarsdoorsnede van de Nederlandse landschappen zoals Twente en Salland, de Veluwe en de Gelderse Vallei. Ondertussen doet de route de oude handelssteden Oldenzaal, Deventer en Amersfoort aan en daarna dwars door het Groene Hart.

De gids is dit najaar weer verkrijgbaar.


Prijs: € 20,45 / Donateursprijs € 18,41 / Aantal pagina's: 216

Naar de webwinkel
cover 3 Marskramerpad '16.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Marskramerpad vindt u hier.

  1. Routewijzigingen_Marskramerpad.pdf