Drenthepad op RTV Drenthe

Drenthepad op RTV Drenthe

25 juli 2022 - Wandelnet

Van maandag 25 juli t/m vrijdag 29 juli wandelt Elly Smit van RTV Drenthe een aantal etappes van het Drenthepad. Ze gaat gesprekken aan met wandelaars, schaapherders, molenaar… en wie ze onderweg maar tegenkomt. Ze houdt op de hoogte via reportages op de radio en ’s avonds is er een korte impressie op TV.

Luister mee via Radio Drenthe

Onverhard Drenthepad 1.JPG

Rijke Drentse cultuurhistorie en natuur

Het Drenthepad is een Streekpad van Nivon Natuurvrienden. Zoals de naam van het pad al doet vermoeden loopt het pad door de provincie Drenthe. In het Drentse landschap kun je volop genieten van de rijke cultuurhistorie en natuur. Het Streekpad is 324 kilometer lang en veelal onverhard. Het pad is opgedeeld in 18 dagetappes variërend in lengte van 15 tot 20 kilometer. 

Bestel wandelgids Meer over Drenthepad

Onderweg loop je door maar liefst drie Nationale Parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. In deze Nationale Parken zijn prachtige boerderijen, hunebedden, veengebieden en zandverstuivingen te bewonderen. Nog een hoogtepunt: de Koloniën van Weldadigheid, bekend als Unesco Werelderfgoed.

Zelf wandelen op het Drenthepad?

Mocht je denken daar zie ik mezelf wel wandelen. Dan hebben wij twee wandeltips voor je:

Wandeltip 1: Wandelen langs hunebedden

Afstand: 15,3 km
Begin- en eindpunt: Glimmen - Zuidlaren

In etappe 9 van het Drenthepad wandel je langs een aaneenschakeling van hunebedden: Hunebed ’t Heiven, Hunebed Noordlaren en het dubbel hunebed Steenakker bij Midlaren. Over kronkelende weggetjes bereik je eindpunt Zuidlaren, bekend om zijn zeven brinken en natuurlijk het beeldje van Berend Botje (ging uit varen).

Bekijk wandeling

Wandeltip 2: Wandelen langs Saksische boerderijen

Afstand: 16,6 km
Begin- en eindpunt:
Ruinen - Havelterberg

Vanaf de Brink in het middelpunt in Ruinen, wandel je in etappe 2 van het Drenthepad naar het noorden over de Grote Esch. Via Uffelte met talrijke Saksische boerderijen maak je op de Havelterberg kennis met een gebied waar je vroeger kon verdwalen maar wat nu een paradijs voor de wandelaar is met de vogels op de achtergrond.

Bekijk wandeling 

Veel wandelplezier in Drenthe!

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?