Drenthepad

De rust, ruimte en harmonie van de provincie Drenthe ondervind je op het 324 kilometer lange streekpad Drenthepad. Tussen Leek en Eelde is een van de mooiste stukken van het oude Domelapad in de route opgenomen, dat vooral over landgoederen voert. De route voert hier door het ‘Pompei van Drenthe’: het enige archeologische reservaat van Nederland, met grafheuvels, hunebedden en middeleeuwse karrensporen in missschien wel de mooiste provincie van ons land. Je wandelt door maar liefst drie Nationale Parken en door de Koloniën van Weldadigheid, Unesco Werelderfgoed.      

Naar het Route-overzicht

Populaire etappes

 • Ruinen-Havelterberg

 • Appelscha-Veenhuizen

 • Peizerwold-Glimmen

Nieuws- en blogberichten Drenthepad

 1. Wandelaars_bij_Fort_Asperen.jpg

  27 juli 2021 om 10:00 Wandelnet

  Wandelen door nieuw Werelderfgoed: Limes, Nieuwe Hollandse Waterlinie en De Koloniën van Weldadigheid

 2. Drenthepad_schaapskudde.jpg

  10 september 2019 om 09:48 Britta Schmidt

  Vernieuwde wandelgids Drenthepad

Bekijk alle blogs

Webwinkel

Wandelgids Drenthepad

Het Drenthepad toont de rust, ruimte en harmonie van de provincie Drenthe. En voert u door maar liefst drie nationale parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. De route van ruim 300 km brengt u ook in een uniek geologisch terrein: het Hondsruggebied. 

Prijs: € 18,70 / Donateursprijs € 16,83 / Aantal pagina's: 163

Naar de webwinkel
Cover Drenthepad.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Drenthepad vindt u hier.

 1. Routewijzigingen_Drenthepad.pdf