Pontjes uit de vaart door lage waterstand

Pontjes uit de vaart door lage waterstand

2 augustus 2022 - Wandelnet

De Vereniging Vrienden van de Voetveren meldt dat een aantal fiets/voetveren uit de vaart is genomen vanwege de lage waterstanden. De vereniging verwacht dat meer zullen volgen. Check daarom kort voordat je op pad gaat of het pontje op je wandelroute nog in de vaart is.  

veerpontje Haerst.jpg

Foto: Haersterveer over de Vecht bij Zwolle © Vereniging Vrienden van de Voetveren

Pontjes over de Waal en de IJssel

Onder de uit de vaart genomen veren zijn vier fiets/voetveren van de Stichting Uiterwaarde over de Waal: Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden en de Liniepont. Daarnaast vaart ook het fiets/voetveer Gorssel-Wilp over de IJssel niet meer en is inmiddels bekend dat de veerpont tussen Opheusden en Wageningen ook niet meer vaart. Wandelaars die de NS-wandeling 'Blauwe Kamer Rhenen' willen lopen dienen daar vooraf rekening mee te houden. Door het aanhoudende droge weer is de verwachting dat het aantal veren dat niet vaart in de komende dagen zal toenemen.   

Check voor je pontje voor je wandeling

Heb je een veerpontje in je wandelroute? Kijk altijd op de dag van je wandeling nog even op veerponten.nl voor de laatste stand van zaken. Zo voorkom je, vaak lange, omwegen. Veerponten kunnen door uiteenlopende redenen tijdelijk uit de vaart zijn: een te lage waterstand, een te hoge waterstand of noodzakelijk onderhoud. En let op: veel kleinere fiets/voetveren varen alleen in het zomerseizoen.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?