Nieuw: wandelgids Gooi en Vechtstreek

Nieuw: wandelgids Gooi en Vechtstreek

5 augustus 2022 - Wandelnet

In deze nieuwe wandelgids nemen Sietske de Vet en Ad Snelderwaard je mee naar het Gooi en de Vechtstreek. De wandelingen laten je alles zien wat dit gebied tussen Amsterdam en Utrecht zo aantrekkelijk maakt voor wandelaars. Veertien wandelingen door prachtige bossen en langs heide, rivieren, fraaie buitenverblijven en bijzondere architectuur.

Ankerveense Plassen, bruggetje bij Googpad.jpg

Foto: Ankeveense Plassen, bruggetje bij Googpad © Sietske de Vet

Wandelgids van ervaren routemakers

Sietske de Vet en Ad Snelderwaard zijn ervaren routemakers. Sietske is geboren in Hilversum en groeide er ook op. Ze ontwikkelt bij Wandelnet de bekende NS-wandelingen. "Al vroeg namen mijn ouders me mee op hun wandel- en fietstochten door het Gooi. Dankzij hen leerde ik het afwisselende landschap waarderen." Ad woont in Amsterdam maar groeide op tussen de groene weilanden. "Toen we een gebied zochten om samen een wandelgids over te maken, was de keuze snel gemaakt: tussen onze woonplaatsen in en een eldorado voor wandelaars!" 

wandelgids in gooi en vechtstreek coverNatuur, architectuur en oude dorpen

De Gooi en Vechtstreek heeft de wandelaar veel te bieden. Aantrekkelijke natuurgebieden zoals de Ankeveense Plassen en de Hoornboegse heide, maar ook prachtige, oude dorpskernen zoals Huizen en het vestingstadje Naarden en bijzondere architectuur van Duiker en Dudok. Het komt allemaal aan bod in deze wandelgids. De veertien wandelingen zijn bijna allemaal rondwandelingen; er is één lijnwandeling in de wandelgids opgenomen. Alle routes variëren in lengte tussen 10 en 18 km. De inwendige mens wordt daarbij niet vergeten, want bij elke route worden meerdere horecagelegenheden vermeld.  

Wandelnetwerk Gooi en Vechtstreek

De wandelgids bevat heldere kaartjes, degelijke routebeschrijvingen en veel achtergondinformatie over wat je onderweg ziet. De routes gaan grotendeels over het Wandelnetwerk Gooi en Vechtstreek, je kunt dus ook vaak de knooppuntpaaltjes volgen. Maar let op, soms wijken de routes er even van af omdat, zoals de auteurs in het voorwoord zelf zeggen: "we eigenwijs zijn en bijvoorbeeld een mooier pad hebben gevonden waar het wandelnetwerk niet loopt".  

'Wandelen in Gooi en Vechtstreek' is te koop bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en kost € 17,95.  

Lees meer over