Wandelen en pelgrimeren thema op ILFU-Literatuurfestival

Wandelen en pelgrimeren thema op ILFU-Literatuurfestival

8 september 2022 - Wandelnet

Zin in een middag vol wandel-literatuur, met en voor wandelaars, natuurliefhebbers, pelgrims en mijmeraars? Kom dan zondag 25 september naar het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (ILFU). Luister naar schrijver en bioloog Midas Dekkers, NRC-columniste en dichteres Marjoleine de Vos en Henk Schiffmacher, een van 's werelds bekendste tatoeëerders en auteur van 'De grote Borneo-expeditie'. 

rugzakwandelaar.jpg

Foto: iPad tekening Lea van Someren

Pelgrims en andere wandelaars

Onder de titel 'Looptijd, over pelgrims en andere wandelaars' organiseert ILFU samen met de Camino Academie een heerlijke middag in TivoliVredenburg. Op het programma staan gesprekken met een keur van schrijvers die op uiteenlopende manieren wandelen, pelgrimeren, hiken en slenteren. 

Jeroen Theunissen en Bente van der Wouw

Onder de schrijvers Jeroen Theunissen van wie kort geleden het boek 'Ik = cartograaf' verscheen. Daarin doet hij verslag van zijn wandeling van Zuidwest-Ierland naar Bosporus in Turkije. Natuurlijk ontbreekt de camino naar Santiago de Compostella niet. Bente van der Wouw vertelt er over, na een burn-out ging ze alleen op stap en schreef er het boek 'Onderweg' over.

Naast de gesprekken met schrijvers is er een kleine, gezellige markt en muziek, een literaire pelgrimswandeling en een verhalenwedstrijd. 

Bekijk het hele programma en boek je ticket

Lees meer over