Schrijfwedstrijd camino Santiago de Compostela

Schrijfwedstrijd camino Santiago de Compostela

4 oktober 2022 - Wandelnet

Heb je de camino naar Santiago de Compostela gelopen? Dan ben je vast thuisgekomen met veel mooie verhalen. Doe mee aan de schrijfwedstrijd van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob en zet jouw onvergetelijke pelgrimservaring op papier. 

rugzakwandelaar.jpg

Indrukken op de camino

Van mensen die de camino gelopen hebben is bekend dat het vaak een diepe indruk bij hen nalaat. De schrijfwedstrijd heeft tot doel om die indrukken in literaire vorm vast te leggen. Tegelijkertijd: literatuur gaat over verbeelding; het verhaal hoeft daarom niet werkelijk te zijn gebeurd en het staat je vrij om elders gebeurde ervaringen in het verhaal over de camino te verwerken. Mits het geloofwaardig is. 

Meedoen aan de wedstrijd staat open voor iedereen die de camino, de route naar Santiago de Compostela, heeft gelopen en als bewijs daarvan een compostelaat (getuigschrift) kan laten zien. Ook mensen die een deel van de route hebben afgelegd en daarvan een bewijs kunnen laten zien, kunnen een inzending insturen.   

markering camino

Pelgrimsverhaal inzenden

Je verhaal mag maximaal 2000 woorden zijn. Inzenden kan tot in 31 december 2022. Een gevarieerde, deskundige jury zal de inzendingen beoordelen. De winnaar van de schrijfwedstrijd ontvangt een prijs van € 2.000.

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob organiseert de schrijfwedstrijd voor pelgrimsverhalen over de camino in aansluiting op het onlangs gehouden International Literature Festival Utrecht (ILFU). Tijdens een van de programma-onderdelen stond (de filosofie achter) het lange-afstandwandelen en de pelgrimage centraal.  

Meedoen schrijfwedstrijd 

Een camino voor een dag

Zin om eens voorzichtig te proeven aan de camino? In Zuid-Limburg vind je elf camini, korte pelgrimswandelingen die allemaal langs de originele Jacobsroute liggen en door middel van spreuken en opdrachten speciaal ingericht zijn op bezinning en bewustwording. 

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?