Nieuw: wandelgids wandelen rond Arnhem en Nijmegen

Nieuw: wandelgids wandelen rond Arnhem en Nijmegen

10 oktober 2022 - Wandelnet

Niet iedereen is een lange-afstand-wandelaar. Daarom is het fijn dat Rob Wolfs een nieuwe wandelgids samenstelde met 20 wandelingen van maximaal 10 km. Allemaal rond Arnhem en Nijmegen. En natuurlijk, zoals we van de Zandpadgarantieman kunnen verwachten, met een zandpadgarantie van 75%.

wandelen rond arnhem en nijmegen cover klein.jpg

Heuvels en uiterwaardenwandelen rond arnhem en nijmegen cover

Deze nieuwe wandelgids is een thuiswedstrijd voor de in Dieren wonende Rob Wolfs. “Ik raak nooit uitgekeken op de natuurgebieden in deze streken” zegt hij in het voorwoord, “Grootste aantrekkingskracht hebben de licht heuvelachtige gebieden en de uiterwaarden of juist de overgangen tussen hoog en laag waar de landschappelijke variatie het grootst is." Hij leidt de wandelaar graag over de talloze mooie kruip-door-sluip-door-paadjes die hij in zijn lange carrière als routemaker heeft ontdekt.

Onverhard wandelen

Wandelen langs het water van de Nederrijn bij Renkum of juist door de prachtige bossen van Berg en Dal? Of verken je liever de unieke landgoederen bij Arnhem? De wandelgids heeft voor elk wat wils. Ze laat zien dat ook een korte wandeling heel gevarieerd kan zijn. Voor de echte liefhebber van het onverharde pad heeft de wandelgids bovendien twee bijzondere wandelingen in petto. De wandelroutes Velp Herikhuizen en Dieren Carolina halen de maximale score van 100% zandpadgarantie!

Rondwandelingen

De 20 wandelingen zijn rondwandelingen en op één na, allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor elke route is er een heldere routebeschrijving en een overzichtelijke kaartje dat vergezeld gaat met leuke wetenswaardigheden waar de wandelaar even bij stil kan staan. Voor de digi-wandelaar zijn de tracks van de wandelingen gratis te downloaden via een qr-code.

Bestel de gids

Meer korte rondwandelingen

Ben je door de wandelgids enthousiast geworden en op zoek naar meer korte wandelingen? Kijk dan eens bij de Knopenrondjes op de Wandelzoekpagina. Daar vind je ruim 125 wandelingen tussen de 5 en 10 km over de vele wandelnetwerken in Nederland. 

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?