3 unieke beleefroutes in het Drentse landschap

3 unieke beleefroutes in het Drentse landschap

17 oktober 2022 - Wandelnet

Toe aan een dagje buitenlucht? Ontdek de verhalen van het Drentse landschap met een van deze drie beleefroutes. In het Drentse landschap zijn veel plekken met interessante verborgen verhalen van toen en nu. Over bekende en onbekende mensen en gebeurtenissen. Met een van deze drie beleefroutes van Drenthe Hikes sta je er midden in.

Foodsteps-min.png

Wandeltip 1: Beleefroute Foodsteps

Terug naar de herkomst van ons voedsel
Afstand: 15 kilometer
Duur: 4 à 5 uur
Begin- en eindpunt
: Ruinen

De Foodsteps is de eerste van de serie Drenthe Hikes. Onze voorouders bewerkten het land, creëerden het landschap en leefden dichtbij de natuur. Het gebied waar je gaat wandelen weerspiegelt dat nog steeds. Het vertelt het inspirerende verhaal van de omgeving van brinkdorp Ruinen. Aan de hand van de videobeelden en podcasts en soms spontane ontmoetingen met de lokale voedselproducenten, krijg je tijdens de wandeling een beeld van hoe ons voedsel wordt geproduceerd. Je zult ervaren dat dit samen gaat met de liefde voor de dieren, het landschap en hun producten.

Bekijk beleefroute

Wandeltip 2: Beleefroute Woeste Grond

Een lopende herinnering over bewogen bodem
Afstand:
11 kilometer
Duur:
3 à 4 uur
Begin- en eindpunt:
Westerbork

Het bos waar je gaat wandelen staat er nog niet zo lang, het was vroeger woeste grond. Letterlijk en figuurlijk. Woeste Grond vertelt aan de hand van vier intieme, persoonlijke verhalen hoe het was of is om vlakbij of in Kamp Westerbork en Woonoord Schattenberg te leven. Elke generatie met een andere kijk op de historische gebeurtenissen in hun leven. Laat je inspireren door de rijke combinatie van informatie met diepgang uit de documentaires en de sportieve wandelbeleving in de prachtige natuur rondom Hooghalen.

Bekijk beleefroute

Doorwandelen? Kijk ook eens naar het Westerborkpad.

Wandeltip 3: Beleefroute Nachtkijkers

Wandeling in het donker met opdrachten en weetjes
Afstand: 7,5 kilometer
Duur: ongeveer 2,5 uur
Begin- en eindpunt: Dwingeloo

We sluiten af met een tip voor mensen die niet bang zijn in het donker en zwarte humor kunnen waarderen. Doe samen de toelatingstest om lid te worden van ‘De Nachtkijkers’; Neerlands bekendste, onbekende vereniging. Loop samen in het donker deze route vol duisternis en sterren. Onderweg krijg je vreemde spelopdrachten en interessante weetjes. Het meeste plezier beleef je als deze beleefroute loopt in een groepje van 2-4 personen. Je kunt starten vanaf de schemering. Vergeet je zaklamp niet en zorg dat je voor andere weggebruikers zichtbaar bent!

Bekijk beleefroute

Hoe werkt het?

Je kunt op een zelfgekozen moment wandelen. De beleefroutes van Drenthe Hikes werken met de omgeving shary.nl. Daar krijg je toegang tot route, video, podcasts etc. Bij de beleefroutes Foodsteps en Woeste Grond ontvang je ook een educatieve wandelgids vol wetenswaardigheden, achtergronden, de route en een kaart. Bij Nachtkijkers ontvang je een envelop met de spelattributen.

Op pad met Drenthe Hikes

Drenthe Hikes is een product van Stichting Toeristische Promotie Zuidwest Drenthe. Het idee ontstond idee om voor de verschillende kleine lokale initiatieven de krachten te bundelen. Een nieuw beleefconcept onder de naam ‘Drenthe Hikes’ werd geboren. Op de website van Drenthe Hikes vind je verschillende belevingen voor te voet of met de fiets. Ontdek Zuidwest Drenthe!

Meer over Drenthe Hikes 

Lees meer over