Nieuw: Tien rondwandelingen op de Zuid-Hollandse eilanden

Nieuw: Tien rondwandelingen op de Zuid-Hollandse eilanden

6 december 2022 - Wandelnet

‘Wandelen in de Hollandse Delta’ is de derde wandelgids met waterschapswandelingen van het schrijversduo Cock Hazeu en Peter Kuiper. Deze keer nemen ze je mee op tien stevige wandelingen over de voormalige Zuid-Hollandse eilanden: Goeree-Overflakkee, Hoekse Waard, Voorne-Putten, het eiland van Dordrecht, IJsselmonde en Tiengemeenten.

Vlonderpaadjes en trekpontjeswandelen in de hollandse delta cover

Cock Hazeu en Peter Kuiper laten zien dat je ook aan de randen van de drukke Randstad heerlijk kunt wandelen! Als je maar weet waar je moet zijn en wat er in het landschap te lezen valt. Ook op de voormalige Zuid-Hollandse eilanden hebben ze weer een aantal prachtige wandelingen bedacht. Ooit gehoord van ‘voorstraatdorpen’? Middelharnis is zo'n dorp. Hazeu en Kuiper leggen je het uit in deze wandelgids. Ondertussen struin je heerlijk over dijken, wandel je langs historische haventjes en loop je over prachtige vlonderpaden. Je trekt jezelf naar de overkant met een pontje en wandelt via een mooie duinpassage naar het strand. 

Rondwandelingen

Met ‘Wandelen in de Hollandse Delta’ wandel je door het werkgebied van het gelijknamige Waterschap Hollandse Delta. Een waterschap dat zowel voor schoon en voldoende drinkwater zorgt als voor veilige dijken en wegen. De gids start in Rotterdam en gaat op verkenning door de hele delta vanuit dorpen als Strijen en Nieuw-Tonge. Het zijn tien flinke rondwandelingen van 13-19 km, het startpunt van elke wandeling is met het openbaar vervoer te bereiken. Met een bijbehorende QR-code download je het gpx-bestand. 'Wandelen in de Hollandse Delta' verschijnt bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en kost € 17,95.

Bestel de gids

Meer waterschapswandelingen

Eerder publiceerde Cock Hazeu de wandelgids ‘Wandelen in Delfland’. Daarna volgden samen met Peter Hazeu ‘Wandelen in Rijnland’ en ‘Wandelen in Schieland en de Krimpenerwaard’.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?