Wandelnetwerk Reimerswaal officieel geopend

Wandelnetwerk Reimerswaal officieel geopend

3 januari 2023 - Wandelnet

Zeeland is sinds december 175 kilometer wandelnetwerk rijker. Op 14 december werd wandelnetwerk Reimerswaal in Zeeland geopend. Het wandelnetwerk neemt je mee in het gebied tussen de Ooster- en Westerschelde.

opening WNW Reimerswaal 003.jpg

Je wandelt over zowel binnen- als buitendijken door het landschap, langs boomgaarden en kronkelige polderweggetjes. Het nieuwe wandelnetwerk biedt de wandelaar o.a. 16,5 kilometer over onverhard boerenland en dijken en door natuurgebieden. Wandelnetwerk Reimerswaal bevat 70 knooppunten ter oriëntatie voor de wandelaars. Met wandelnetwerk Reimerswaal is Zeeland nu geheel voorzien van een wandelnetwerk. Goed voor maar liefst 3.000 kilometer. De netwerken worden ontworpen en onderhouden door vrijwilligers. Dit onder leiding van Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

Ommetjes

Je kunt je eigen route samenstellen aan de hand van de knooppunten of kiezen voor een van de ommetjes. De kernen Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Hansweert en Rilland zijn van mooie ommetjes langs de bezienswaardigheden voorzien. Deze zijn middels tussenroutes op elkaar én op de andere wandelnetwerken (Zuid-Beveland, Tholen en Brabant) aangesloten, zodat de lange-afstandswandelaars hun kilometers kunnen maken. 

Plan je eigen routeBekijk ommetjes

Aansluiting met het Grenslandpad

In Zeeland loopt het langs de grens met onze zuiderburen het 372 kilometer lange Grenslandpad. Door het nieuwe wandelnetwerk verandert het Grenslandpad bij Kruiningen. Etappe 5 wordt drie kilometer langer.

Padcoördinator Chris Louwerse: ‘De wandelaars zien nu nog beter dat net buiten de haven van Hansweert de binnenschepen zich voegen tussen de grote containerschepen. Ook wandel je nu dicht langs het monument voor slachtoffers van de watersnoodramp van 1953.’


De wit-rode markeringen van het Grenslandpad worden binnenkort aangepast. Tot het nieuwe deel gemarkeerd is, blijft de oude route intact. 

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de charme van Zeeland!

Blijf op de hoogte!

Eéns per maand stuurt Wandelnet een nieuwsbrief. Daarin vind je wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?