Wandel Tijdens Je Werkdag ’23

Wandel Tijdens Je Werkdag ’23

9 maart 2023 - Wandelnet

Wist je dat... Bijna 4 miljoen Nederlanders veel te lang zitten op een normale werkdag. Uit onderzoek blijkt dat werknemers met een zittend beroep gemiddeld wel 9,1 uur per dag zitten. Hoogste tijd voor verandering! Dat doen Wandelnet en de provincie Utrecht op 6 april tijdens de Wandel Tijdens Je Werkdag ’23. Door middel van de 5 pijlers van de Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne roepen we werknemers en werkgevers op om dat zitten te onderbreken én ook jij kan meedoen als individu of als organisatie!

Kopie van Zonder titel (1200 x 600 px).png

Onderbreek het zitten door te wandelen

Maak van wandelen een vast onderdeel van jouw normale werkdag of je nu thuis of op kantoor werkt. Door te wandelen maak je extra hormonen aan, zoals: dopamine, serotonine en endorfine. Dat helpt tegen stress, maakt je gelukkiger en je slaapt beter! Daarnaast blijkt uit onderzoek dat als je een jaar lang elke week een uur wandelt, je uiteindelijk 14 uur langer leeft. Dat is niet niks. Dus onderbreek dat zitten op een werkdag en kom in beweging door te wandelen. Je kan als individu gratis deelnemen aan de campagne WTJW '23 door je vooraf aan te melden. Na aanmelding ontvang je twee weken lang online leuke tips, tricks en weetjes om het wandelen op een werkdag voor jezelf in de praktijk te brengen. Een extra stap zetten? Organiseer zelf een leuke wandelactiviteit voor 6 april op de Wandel Tijdens Je Werkdag binnen jouw organisatie, school of thuiswerkomgeving. We geven je vooraf graag een aantal tips. Vergeet niet om je activiteit aan te melden

Officiële kick-off in Utrecht

Donderdag 6 april 2023 is het officieel 'Wandel Tijdens Je Werkdag '23', deze dag houden Wandelnet en de provincie Utrecht een inspirerende bijeenkomst om samen de dag en de start van de Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne te vieren. Centraal tijdens de bijeenkomst staat het belang van beweging onder werktijd door te wandelen. Host voor de editie van dit jaar is de provincie Utrecht, met als gastheer gedeputeerde Arne Schaddelee, de kick-off zelf vindt plaats in het Provinciehuis in Utrecht. 

Doe jij mee?

Door te wandelen op een werkdag ben je weg van je werkplek, activeer je je brein en blijven werknemers gezond én fit. Wil je meer weten over de vijf pijlers van de Wandel Tijdens Je Werkdag '23 campagne of ben je benieuwd hoe jij als individu of organisatie kan meedoen ? Bekijk dan de campagne pagina en meld je aan. Veel wandelplezier!

Bekijk de campage

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?