Flinke kuitenbijter voor liefhebbers van onverhard wandelen: de 11strandentocht!

Flinke kuitenbijter voor liefhebbers van onverhard wandelen: de 11strandentocht!

27 september 2023 - Wandelnet

Liefhebbers van onverhard wandelen kunnen een zeer uitdagend wandelevent op hun kalender bijschrijven: de 11strandentocht van de Hartstichting met wandeltochten van 10, 20 en maar liefst 50 kilometer over de Nederlandse stranden! Loop jij mee?

Hartstichting 11strandentocht - Alyssa van Heyst Photography

Deelnemers van de 11strandentocht op het strand © Alyssa van Heyst - Hartstichting

De strandtochten worden gelopen op zaterdag 4 november en dat maakt de wandeltochten nog nét even uitdagender; een guur windje, mogelijk een buitje, een graadje of 11 en mul zand, een pittige kuitenbijter dus. En de 11strandentocht is er uiteraard ook voor hardlopers en joggers. De route loopt langs verschillende stempelposten met als finish Zandvoort. De startlocatie (Ter Heijden, Noordwijk of Scheveningen) verschilt per afstand.

Geld ophalen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten

Meedoen aan de 11strandentocht is niet alleen goed voor de eigen hartgezondheid, deelnemers halen zo ook geld op voor belangrijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Dit is hard nodig, want het aantal mensen met hart- en vaatziekten groeit nog steeds. Als we niets doen komen er binnen 7 jaar een miljoen patiënten bij. De Hartstichting zet daarom in op een gezonde leefomgeving en baanbrekend onderzoek waardoor hart- en vaatziekten eerder worden opgespoord en sneller en beter behandeld kunnen worden.

Loop je mee?

Een ticket voor de 11strandentocht kost 35 euro per persoon. Deelnemers van de 10, 20 en 50 kilometer betalen hetzelfde bedrag. Na aanmelding krijgen deelnemers een eigen Hartstichting-sponsorpagina, zodat zij zo hun wandeltocht kunnen laten sponsoren door vrienden, kennissen en familie. Loop je mee? Meld je direct aan via www.11strandentocht.nl

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?