TeVoet Odewandeling Schellinkhout op 21 oktober

TeVoet Odewandeling Schellinkhout op 21 oktober

1 oktober 2023 - Wandelnet

Op zaterdag 21 oktober organiseert TeVoet weer een Odewandeling. Dit keer gaat de wandeling over het tracé van de voormalige tramlijn van Hoorn naar Lutjebroek. Je wandelt door polders en langs dijken over de borders van het Markermeer. Het beloofd een heerlijke wandeling over onverharde paden te worden. Ga je mee?

Gamaschen aantrekken bij onverhard wandelen

Gamaschen aantrekken bij onverhard wandelen © Wandelnet

De wandeling start in Schellinkhout en leidt je deels over het tracé van de voormalige tramlijn van Hoorn naar Lutjebroek. Zowel TeVoet als Wandelnet vinden dat het onverharde pad niet verloren mag gaan en hebben beide organisaties zich actief ingezet om dit waardevolle onverharde pad te behouden.

De wandeling wordt voortgezet door polders en langs dijken over de borders van het Markermeer. Al wandelend ervaar je de rust en de weidsheid van het landschap op een prachtige grasbaan. De wandeling is grotendeels onverhard. Het pad kan dus modderig zijn. Onderweg komen we geen horecagelegenheid tegen. Het is daarom raadzaam om je eigen lunch en drinken mee te nemen.

Wandel je mee?

Datum: 21 oktober 2023
Tijd: 11:30 uur
Startpunt: uitspanning Oase (Dorpsweg 126A in Schellinkhout)
Eindpunt: uitspanning Oase (Dorpsweg 126A in Schellinkhout)
Afstand: 11 km (inkorten tot ca 8 km is mogelijk)

Klik voor meer praktische informatie over deze wandeling op onderstaande rode knop.

Praktische informatie en aanmelden

Staan deze Odewandelingen al in je agenda?

Op zaterdag 28 oktober wandelen we in de Biesbosch. Wandel je mee? Lees meer informatie over deze wandeling via onderstaande rode knop.

Odewandeling in de Biesbosch

Wil je zelf een Odewandeling organiseren? Neem dan contact op met Jos van der Heide via campagne@tevoet.nl. Let op: de geplande Odewandeling op zaterdag 7 oktober van Ede naar Lunteren wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum in 2024. Zie www.tevoet.nl voor nadere informatie.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?