TeVoet Odewandeling: Hollandse Biesbosch op 6 april

TeVoet Odewandeling: Hollandse Biesbosch op 6 april

8 februari 2024 - Wandelnet

Op zaterdag 6 april organiseert TeVoet weer een ode aan onverhard wandelen. Dit keer staat er een Odewandeling door de Hollandse Biesbosch op het programma. Wandel mee met deze 14 kilometer lange wandeling en ervaar de oorspronkelijke Biesbosch, het weidse rivierenland en nieuw aangelegde natuur!

Biesboschpad Esther Kuipers Photography -26.jpg

Wandelaars op een brug op het Biesboschpad © Esther Kuipers

Ongeveer 90% van de route is onverhard. We beginnen te lopen door een oorspronkelijk Biesboschgebied een strook van ca 4 km lang en 1 km breed tussen de dijk en de Nieuwe Merwede. Een gebied met  kronkelige paadjes, bruggetjes, strandjes, kreken, wilgenakkers, wilgenbossen en rietlanden. Na anderhalf uur komen we aan bij de Zuidhaven. Hier verandert ons pad: een open landschap langs de oever van de Nieuwe Merwede, weidse vergezichten, prachtige knotwilgen, strandjes. Aan het eind is een uitzichtpunt op de Tongplaat met twee bankjes,  een mooie plek om een boterham te eten. Daarna gaan we landinwaarts en komen we bij de Elzen, een aangelegd bos. Het was een werkverschaffingsproject uit ca 1930, de inpoldering van een stuk Biesbosch. Daar is café de Viersprong waar we kunnen neerstrijken voor een drankje. Dan lopen we terug in ca 6 km naar de Oosthaven door een mooi stuk nieuw aangelegde natuur met rietlanden,  plassen, dijkjes en vogels.

Wandel je mee?

Datum: zaterdag 6 april, start 10.30 en einde rond 16.00 uur
Startpunt en eindpunt: Oosthaven, Dordrecht. Let op: De Oosthaven ligt buitendijks; er is daar genoeg parkeerruimte.
Afstand: 14 kilometer
Meedoen: Deelname is gratis, catering voor eigen rekening. Aanmelden kan t/m 23 maart 2024 bij Michiel Broekman via michielbroekman@hotmail.com. Geef bij het aanmelden je telefoonnummer op voor het geval dat er op het laatste moment wijzigingen zijn.

Meer informatie


Goed om te weten:

  • Draag stevige wandelschoenen;
  • catering is voor eigen rekening, breng eventueel je eigen spullen mee;
  • Op de routeplanner zie ik een klein stukje met hondenverbod wat makkelijk te omgaan is. Verder: honden aan de lijn.

 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?