Wandelroutes door Gelderland

Wandelroutes door Gelderland

23 januari 2024 - Wandelnet

Gelderland is de populairste provincie om in te wandelen. Als je aan wandelen in Gelderland denkt, kom je al snel uit bij de Veluwe. Logisch ook, maar zeker niet het enige mooie gebied waar je kunt wandelen. Wat dacht je van de Gelderse Vallei, de Ooijpolder, maar ook Berg & Dal? Dus haal je wandelschoenen maar vast uit de kast en bereid je voor op al het moois wat Gelderland ons te bieden heeft.

IN SAMENWERKING MET (1160 x 680 px) (1).jpg

Wandelen door Rivierenland

Flipje Tiel, wie kent hem niet? Flipje is al decennialang het gezicht van Rivierenland en omstreken er dat niet voor niets. Als we het over Rivierenland hebben, dan hebben we het over de Betuwe, het Land van Maas en Waal en natuurlijk de Bommelerwaard. Rivierenland kenmerkt zich door de vele dijken en vele boomgaarden vol bloesem en fruit. Niet voor niets is Flipje daarom ook jarenlang het bekendste gezicht van een bekend jam merk geweest. Naast de kersen die het er ontzettend goed doen, groeien er ook ontzettend veel appel en peren. Het voordeel aan deze streek, is dat je helemaal zelf bepaalt of je een wandeling maakt van 5, 10 of zelfs 20 kilometer. Onze tips:

Bekijk rondwandeling Blauwe Kamer
Bekijk rondwandeling Rondje Beesd

Wissel het wandelen ook eens af met fietsen. Met een elektrische fiets van bijvoorbeeld fietsfabrikant Amslod is het fietsen over de vele heuvelachtige dijken geen enkel probleem.

Renkums Beekdal

Als we het hebben over een bijzondere wandelroute, dan is Renkums Beekdal een absolute aanrader als je het ons vraagt. De route neemt je mee door het mooie gebied, waarbij de natuur op zijn best is. Het pad slingert langs verschillende kabbelende beekjes, enorme weilanden en ook door imposante bossen. Het bijzondere aan deze route, is dat je bij iedere stap het idee hebt dat je iets nieuws ontdekt. Zelfs de mensen die deze route vaker hebben gelopen. De diversiteit van het landschap in combinatie met de charme van de omgeving, maakt het dat deze route een absolute favoriet is bij echte wandelaars en dat allemaal in het hart van Gelderland. Renkums Beekdal is daarom dus ook een gebied dat niet voor niets hoog aangeschreven staat bij wandelaars en andere natuurliefhebbers. Onze tip:

Bekijk NS-wandeling Belmonte

Planken Wambuis

Planken Wambuis mag dan misschien niet het grootste natuurgebied van Gelderland zijn, maar behoort wel tot één van de meest unieke als je het ons vraagt. Dit gebied symboliseert op een geweldige manier hoe de Veluwe er tot een paar honderd jaar geleden uitzag, wat zorgt voor een enorme ervaring voor de echte wandelaar. Hetgeen wat deze plek zo bijzonder maakt, is dat de kans op het zien van wild zoals edelherten, reeën en ook wilde zwijnen hier het grootst is als we kijken naar de rest van zelfs heel Nederland. Deze plek is daarom dus ook bij uitstek geschikt voor de echte natuurliefhebber en wandelaar. Mede doordat de beide werelden hier worden gecombineerd, kunnen we wel stellen dat Planken Wambuis misschien wel het mooiste en unieke stukje natuur is dat we in Gelderland kennen. Onze tip:

Bekijk Planken Wambuis

Nog niet de juiste wandeling gevonden? Ontdek de vijf wandeltips van Wandelnet voor minder bekende wandelingen in Gelderland.

Bekijk wandeltips

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?