TeVoet Odewandeling: De Horsten op 13 april

TeVoet Odewandeling: De Horsten op 13 april

11 maart 2024 - Wandelnet

Op zaterdag 13 april organiseert TeVoet weer een ode aan onverhard wandelen. Dit keer staat er een Odewandeling in De Horsten aan de rand van Wassenaar op het programma. Wandel mee met deze 14 kilometer lange afwisselende wandeling en geniet van het mooie uitzicht van de ruim 20 meter hoge Seringenberg.

Landgoed De Horsten, Wassenaar © Ernst Koningsveld.jpg

Foto: De Horsten in Wassenaar © Ernst Koningsveld

Heb je weleens gehoord van De Horsten? Het is een groot aaneengesloten groengebied aan de rand van Wassenaar. Het verbindt de landgoederen Ter Horst, Raaphorst en Eikenhorst met elkaar. De wandeling die we gaan maken is voor ongeveer 90% onverhard. We hopen dat de Seringenberg in bloei staat, maar zonder dat is het ook een mooie wandeling. Bovenop de Seringenberg heb je in april met goed weer ver uitzicht; later in het jaar is de begroeiing vaak te hoog om er overheen te kijken. Het landschap is gevarieerd, met bossen, weilanden en enkele (soms steile) klimmetjes. Het terrein is niet strak onderhouden; af en toe moet je langs of onder omgevallen bomen door.

Wandel je mee?

Datum: zaterdag 13 april, start 10.30 en einde rond 15.00/15.30 uur
Afstand: 14 kilometer, inkorten mogelijk. Na de lunchpauze bij Theepaviljoen De Horsten kun je op diverse plekken afhaken, het is dan nog ongeveer 700 meter naar de uitgang.
Startpunt en eindpunt: bij de ingang van de Horsten aan de Papelaan, Wassenaar  (maar het adres is Raaphorst Wassenaar).
Bereikbaarheid: Vanaf station Voorschoten kun je in ca een half uurtje naar de ingang van de Horsten lopen, bus 46 komt er ook 2 x per uur (buhalte Raaphorst). Vanaf Den Haag Centraal kun je met bus 46 ook tot aan de ingang komen (bushalte Raaphorst). Kom je met de auto? Het adres van de parkeerplaats: Raaphorst, 2245 AE Wassenaar. Je auto parkeren kost €3,00 en kan alleen betaald worden via een QR-code met de telefoon;
Meedoen: Deelname is gratis, lunch bij Theepaviljoen De Horsten voor eigen rekening. Aanmelden kan bij Ria Snoek via bestuursassistent@tevoet.nl. Geef bij het aanmelden je telefoonnummer op voor het geval dat er op het laatste moment wijzigingen zijn.

Meer informatie

Goed om te weten:

  • Draag stevige wandelschoenen;
  • Lunch bij Theepaviljoen De Horsten is voor eigen rekening. Graag ook contant geld meenemen, zodat je eenvoudig afrekent met degene die gaat pinnen;
  • Honden niet toegestaan.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?