De impact van een goede sport bh tijdens het wandelen

De impact van een goede sport bh tijdens het wandelen

8 maart 2024 - Wandelnet

We staan er niet altijd bij stil, maar ook tijdens een stevige wandeling is een sport bh een enorme aanrader voor meer wandelcomfort. Vooral wanneer je eropuit trek voor een wandeling van meer dan 20 kilometer door bijvoorbeeld het bos. Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg dus dat je vooraf zorgt voor de juiste ondersteuning. Waar we vaak zien dat de meeste vrouwen denken dit prima te kunnen met een normale bh, is dit in de praktijk veelal niet het geval. De impact van het dragen van een sport bh is namelijk ook tijdens een ‘normale’ wandeling enorm groot.

IN SAMENWERKING MET (1160 x 680 px) (2).jpg

Waarom is een goede sport bh belangrijk?

Bij het dragen van een sport bh, denken we vaak alleen aan hardloopsters. Toch is dit absoluut ook het geval voor lange afstand wandelaars. Tijdens het wandelen worden de borsten namelijk ook blootgesteld aan beweging en schokken, vooral als je op een oneffen terrein loopt, zoals in het bos of over het strand. Dit kan ongemak veroorzaken en zelfs pijnlijk worden bij een flinke wandeling. Een goede sport bh biedt dan de juiste ondersteuning en voorkomt dat de borsten gaan hangen of beschadigd raken door de constante beweging tijdens het wandelen. Nu zal het weefsel na een keer niet direct beschadigd raken, maar kan het wel zijn dat je last krijgt van je rug, schouders, nek, door gebrek aan juiste ondersteuning.

Hoe kies je de juiste sport bh?

Nu je weet welke voordelen een goede sport bh heeft, is het ook belangrijk te weten waar je bij het aanschaffen ervan op moet letten. Zo is een veelgemaakte fout dat er wordt gekozen voor dezelfde maat als dat van de normale bh. In principe een logische eerste gedachte, maar dat is in de praktijk toch net even anders. Wat belangrijk is, is dat de cupmaat een maatje groter is en de omvangsmaat juist een maatje kleiner. Daarbij is het belangrijk om te zorgen voor een sport bh met goede ondersteuning, iets wat je alleen door te passen kunt beoordelen en door goed te letten op de stof waarvan de bh gemaakt is. Kies bij voorkeur voor een bh die gemaakt is van ademend materiaal, dat vocht snel afvoert. Hierdoor blijft je huid droog en voorkom je wrijving en irritatie.

Vergeet ook de rest niet

Een goede sport bh is belangrijk, maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Zo is het aanschaffen van goede sport leggings en met name ook de schoenen belangrijk om prettig te kunnen lopen. Let bij het aanschaffen van je schoenen wel op dat wandelschoenen niet hetzelfde zijn als hardloopschoenen en het ook niet aan te raden is om een flink eind te gaan wandelen op je hardloopschoenen en andersom. Twijfel je over welke schoenen het beste bij je passen, dan is het ons advies om naar een outdoor winkel te gaan en daar samen met een expert te kijken naar welk type schoen het beste past bij de vorm van jouw voeten.

Bekijk het assortiment

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?