6x hoe Unigarant wandelen tijdens de werkdag stimuleert

6x hoe Unigarant wandelen tijdens de werkdag stimuleert

14 maart 2024 - Wandelnet

Nederland staat bekend als Europees kampioen in het zitten. Dit terwijl even een frisse neus halen zo’n positieve invloed heeft op zowel je gezondheid, creativiteit als productiviteit. Daarom roepen Wandelnet en de provincie Drenthe werkend Nederland op om op donderdag 4 april deel te nemen aan de zevende editie van Wandel Tijdens Je Werkdag. Unigarant is de host van de feestelijke kick-off in Drenthe. Zij geven het goede voorbeeld en laten zien hoe je als werkgever wandelen tijdens de werkdag kan stimuleren!

Unigarant pand 2.jpg

1. Wandelbila's

Om zitten tijdens vergaderingen te doorbreken en meer beweging te integreren in de werkdag, moedigen ze wandelbila's aan. Medewerkers kunnen tijdens een wandeling overleggen met collega's, wat niet alleen de lichamelijke gezondheid stimuleert, maar ook de creativiteit en productiviteit bevordert.

2. Wandelbroodjes voor lunch

Als stimulans voor een actieve lunchpauze worden er wandelbroodjes aangeboden, zodat medewerkers tijdens hun lunchpauze worden aangemoedigd om een wandeling te maken. Hierdoor kunnen ze frisse lucht krijgen, zich opladen en actief blijven gedurende de dag.

3. Hogere vergoeding voor fietsen en wandelen naar het werk

Er wordt een hogere vergoeding aangeboden aan medewerkers die ervoor kiezen om naar het werk te fietsen of te wandelen. Hiermee moedigt Unigarant het gebruik van duurzame vervoersmiddelen aan en stimuleert tegelijkertijd de lichamelijke activiteit.

4. Beweeglijke werkplekken

Meer dan 10% van de bureaus bestaat uit sta-zit bureaus. Hierdoor hebben medewerkers de mogelijkheid om afwisselend te zitten en te staan tijdens hun werkzaamheden. Daarnaast hebben ze ook 'hometrainer' fietsjes beschikbaar die onder een aantal van deze bureaus geplaatst zijn.

5. Verbouwing van het buitenterrein van Unigarant

De verbouwing is gericht op het stimuleren van biodiversiteit en het creëren van een aantrekkelijke en uitnodigende omgeving. Een omgeving die medewerkers aanmoedigt om meer naar buiten te gaan en van de omgeving te genieten. Deze vernieuwing zal een groene en ontspannende ruimte bieden waar medewerkers kunnen wandelen, ontspannen en genieten van de frisse lucht tijdens pauzes of na het werk.

Door deze initiatieven te omarmen, streeft Unigarant ernaar een cultuur te creëren die beweging en wandelen op de werkvloer aanmoedigt, wat bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van haar medewerkers.

6. Weetingroutes

Omdat Unigarant host is van de Wandel Tijdens Je Werkdag hebben Wandelnet en Werken in Beweging weetingroutes ontwikkeld rondom het kantoor in Hoogeveen. Werknemers kunnen met uitvouwbare routekaartjes aan de wandel, en samen met collega’s wandelend vergaderen. Bekijk hieronder de routes in Hoogeveen!

weeting hoogeveen

Foto: Weetingroutes in Hoogeveen

4 april: Wandel Tijdens Je Werkdag

Op 4 april worden er door heel Nederland wandelinitiatieven opgezet om aandacht te vragen voor de positieve effecten van wandelen tijdens het werk. Bovendien zullen werknemers van organisaties in heel Nederland (deels) wandelen van en naar hun werk en tijdens hun werk naar buiten voor weetings en lunchwandelingen. Wandelnet deelt praktische tips om wandelen te integreren in je werkdag, zoals wandelend vergaderen, bellen tijdens een wandeling of (deels) naar je werk lopen. Doe jij ook mee met de Wandel Tijdens Je Werkdag?

Meedoen

 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?