Wandelen langs gewone mensen, NS-wandeling Valkenburg

Wandelen langs gewone mensen, NS-wandeling Valkenburg

25 april 2024 - Wandelnet

Tot en met dinsdag 18 juni is de unieke kunsttentoonstelling genaamd ‘Alledaagse Mensen’ te gast in de historische straten van Valkenburg. Wandel door de oude straten en ontmoet meer dan veertig levensgrote beelden van Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner. Een bezoek aan het charmante Valkenburg is perfect te combineren met de NS-wandeling Valkenburg a/d Geul

de Badener.jpeg

Amerikaniser Paar, Carla en Christel Lechner © Visit Zuid-Limburg


Op 19 locaties in het historische centrum van Valkenburg vind je 'Alledaagse mensen'. De 'Alltagsmenschen' zoals de levensgrote betonnen beelden ook wel genoemd worden, stralen warmte, humor en herkenning uit. Geplaatst in alledaagse situaties, brengen ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers. Wandel door de straten van Valkenburg en ontdek de diverse fotogenieke scènes die her en der te vinden zijn. Van een groepje vrienden dat gezellig tafelt tot een paar dat innig danst, elk beeld vertelt een verhaal en nodigt uit tot interactie. De 'alledaagse mensen' brengen niet alleen de straten tot leven, maar verrijken ook de historische sfeer van Valkenburg.

Wandelen door de charmante straten van Valkenburg

De uitgebreide tentoonstelling nodigt uit voor een wandeling. De brochure met de locaties van de sculpturen is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg, Theodoor Dorrenplein 5. Daar is tevens een flyer verkrijgbaar met een speurtocht voor kinderen. Een rondleiding met een gids behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk ook op visitzuidlimburg.nl/alledaagsemensen. 

Download flyer

Combineer met NS-wandeling Valkenburg a/d Geul

Een bezoek aan de buitententoonstelling is perfect te combineren met NS-wandeling Valkenburg a/d Geul. Deze 13 kilometer lange wandeling loopt van station Maastricht naar station Valkenburg. Waar vroeger het snelwegverkeer dwars door Maastricht raasde, loop je nu via de Groene Loper de stad uit. Even later sta je in de Limburgse heuvels. Je wandelt langs akkers, door bossen en gaat via het idyllische Geuldal naar Valkenburg a/d Geul. Op weg naar gewone mensen. Je volgt grotendeels de geel-rode markeringen van het Krijtlandpad.

Tip: omdat Maastricht voor de meeste mensen een eind reizen is, kun je ook in Valkenburg overnachten en er een 2-daagse van maken door verder te wandelen naar station Schin op Geul. In de routebeschrijving vind je ook de verlenging (4 kilometer).

De NS-wandeling kun je natuurlijk het hele jaar door maken, maar de buitententoonstelling is slechts t/m dinsdag 18 juni te bezichtigen.

Bekijk de NS-wandeling 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?