Help mee een toegankelijke wandeling mogelijk te maken in Nijmegen

Help mee een toegankelijke wandeling mogelijk te maken in Nijmegen

14 mei 2024 - Wandelnet

Door heel Nederland vinden op 1 juni rolstoeltoegankelijke wandelingen plaats, genaamd Walk 'n Roll: een initiatief van Nationale Vereniging de Zonnebloem in het kader van het 75-jarig jubileum. Voor de wandeling in Nijmegen zoekt de organisatie nog wandelvrijwilligers die mee willen helpen, van het duwen van een rolstoel tot allerlei hand-en-spandiensten. Help je mee?

ZBL020928 © Peter Venema.jpg

Rolstoeltoegankelijke wandeling in de natuur © Peter Venema

De Zonnebloem bestaat 75 jaar en viert dit onder andere met de feestelijke Walk 'n Roll jubileumwandelingen. Meer dan vijftig plaatselijke Zonnebloemafdelingen verspreid over Nederland organiseren een wandeling in hun eigen regio. Samen zorgen ze ervoor dat 1 juni een dag wordt waarop zoveel mogelijk mensen met een lichamelijke beperking eropuit kunnen.

Help mee als vrijwilliger

In Nijmegen vindt de landelijke aftrap van Walk 'n Roll plaats. Er zijn wandelingen tussen de 1,5 en 10 kilometer die (afhankelijk van de afstand) door het Goffertpark lopen en/of door het centrum van Nijmegen. Als vrijwilliger kun je ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen uit die regio eropuit kunnen. Je kunt bijvoorbeeld meehelpen door het duwen van een rolstoel, het  inschrijven van deelnemers, uitdelen van consumpties of het ophangen van routebordjes. Heb je interesse om mee te helpen? Stuur dan een mailtje naar secr.zonregionijmegen@gmail.com. Meer over de wandeling in Nijmegen is te vinden op de pagina van de lokale Zonnebloemafdeling 

Help mee in Nijmegen


Wandel mee met eigen gezelschap

Met de Walk ’n Roll bezorgt de Zonnebloem alle deelnemende rolstoelers en andere enthousiaste wandelaars een leuke dag, waarbij de vereniging tegelijkertijd aandacht vraagt voor de (on)toegankelijkheid in Nederland. Mensen met een lichamelijke beperking gaan namelijk niet of minder vaak de deur uit door de slechte toegankelijkheid van binnensteden, winkelcentra, vrijetijdslocaties, trottoirs en bospaden. De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen.

Heb jij een familielid, buurtgenoot, vriend(in) of andere kennis met een fysieke beperking die het leuk lijkt om mee te doen? Nodig deze vooral uit om samen deel te nemen met de Walk 'n Roll! Op zonnebloem.nl/walknroll vind je de dichtstbijzijnde wandeling bij jou in de buurt. Elke Zonnebloemafdeling organiseert de wandeling op haar eigen manier. Sommige kleinschalig, andere pakken groots uit en maken er een wandelfestival van. Kijk op het kaartje voor meer informatie per wandeling.

Nationale Vereniging de Zonnebloem

De Zonnebloem verrijkt de levens van mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Sinds de oprichting in 1949 jaar regelt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties. Ook helpt de vereniging vrijetijdslocaties beter toegankelijk te maken en biedt zij betaalbaar (rolstoel)vervoer aan met Zonnebloemauto’s en -fietsen zodat mensen met een lichamelijke beperking flexibel eropuit kunnen. De bijna 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. Zo voorkomt de Zonnebloem dat mensen met een fysieke beperking in een sociaal isolement raken.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?