Oosterscheldepad (SP 15) | Wandel door Nationaal Park Oosterschelde

Oosterscheldepad

Eeen wandeling van 196 kilometer door het Nationaal Park Oosterschelde (SP 15).

Wandel over het Oosterscheldepad

Het Oosterscheldepad is een afwisselende wandelroute van maar liefst 196 kilometer lang. Deze geel-rood gemarkeerde wandelroute biedt je als wandelaar een fantastische kennismaking met het Nationaal Park Oosterschelde. De al eeuwen durende strijd tegen het water is hier op veel plaatsen langs de wandelroute nog goed waarneembaar: wandel van oude inlagen en verdronken polders tot en met de modernste Deltawerken. Tijdens je wandeling is er ontzettend veel te zien: oude vissersplaatsjes, uitgestrekte polders en robuuste zeedijken.

Bekijk Streekpad

Dagwandelingen

Het Oosterscheldepad (SP 15) is een Streekpad in Zeeland met een lengte van maar liefst 196 kilometer. Deze wandelroute voert je als wandelaar over een aantal schitterende Zeeuwse eilanden, allemaal rond het Nationaal Park Oosterschelde. De wandelroute is opgeknipt in 13 verschillende dagwandelingen, en is in beide richtingen geel-rood gemarkeerd

Kies een dagwandeling

Populaire etappes

etappe 05.jpg

Oosterscheldepad | Etappe 05

Afstand & plaats
16.7 KM Neeltje Jans - Moriaanshoofd
Extra info
Op de hoge dijk met naast je de weidse Oosterschelde en de 65 pijlers van de machtige Oosterscheldekering wandel je langs muraltmuurtjes. Verderop is De Plompe Toren het laatste restant van het Schouwse dorp Koudekerke dat in de golven verdween. In de Schelphoek zie je nog een krekengebied.
etappe 07.jpg

Oosterscheldepad | Etappe 07

Afstand & plaats
15.8 KM Ouwerkerk - Bruinisse veer
Extra info
In 1953 sloeg de stormvloed een groot gat in de dijk bij Ouwerkerk. Na dichting van het gat bleef achter de dijk een kreek over. Dit gebied is omgetoverd tot bosgebied met rietkragen, natte oevers en vele soorten zangvogels. Hier is ook het Watersnoodmuseum met de grote betonnen caissons gevestigd.

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

img-r0x29x2592x1325-t800.jpg

13 | Veer Anna Jacobapolder - Sint Philipsland

Lengte: 11.1 KM

Bekijk dagetappe 13! Bekijk dagetappe 13!

Routewijzigingen

Een wandelgids gekocht? Na het ontwikkelen van een wandelroute kan er altijd iets wijzigen. De bewegwijzering van het Streekpad is leidend, deze wordt namelijk als eerste aangepast bij een routewijziging. De wijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Oosterscheldepad vind je hier. Een melding plaatsen? Dat kan via Meldpuntroutes.nl

Bekijk routewijzigingen

Wandelinspiratie en nieuws over het Oosterscheldepad:

  1. eiland-tholen

    31 januari 2023 om 09:00 Lea van Someren

    5x wandelen in Zeeland over minder bekende paden

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?