Onverhard wandelen | Provincie Flevoland

Flevoland

Onverhard wandelen in de provincie Flevoland.

Waterloopbos - 13 km

Wandelen over de voormalige Zuiderzeebodem, dat is pas bijzonder! Je loopt over een grasdijk langs het Vollenhoverkanaal en kunt daar o.a. meerkoeten en aalscholvers zien. Vervolgens loop je Rijksmonument het Waterloopbos in, dat eerst een waterloopkundig laboratorium was. Nu is het een natuurgebied van Natuurmonumenten met smalle kronkelpaden en meer dan dertig restanten van proefmodellen. Over de Zwolsevaart loop je langs Gemaal Smeenge, een van de drie gemalen die de Noordoostpolder hebben drooggelegd. Daarna loop je langs het water het Voorsterbos in, hier kun je reeën spotten en stond vroeger Kamp de Voorst, een tijdelijk barakkenkamp voor de ontginners.  De laatste kilometers loop je verhard over het fietspad van een polderweg, de Leemringweg.

Type onverhard: graspad en bospad

Bekijk wandelroute

Kaart onverhard Flevoland

Hoe kom ik er?

  • Startpunt: Vollenhove, bushalte Zwembad
  • Eindpunt: Kraggenburg, bushalte Kraggenburg
  • Bereikbaarheid: openbaar vervoer en auto
  • Bewegwijzering: wit-rood gemarkeerd<br
  • Type: lijnwandeling

Navigeer naar startpunt

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?