Onverhard wandelen | Provincie Gelderland

Gelderland

Onverhard wandelen in de provincie Gelderland.

Berkel - 7 km

Dit Gelderse struinpad maakt deel uit van een onverhard oeverpad van de rand van Zutphen naar Almen en ligt langs de nieuwe meanders van de Berkel. Het eerste deel van de wandeling voert langs een aantal landgoederen aan de rand van Warnsveld. Voorbij de spoorlijn Zutphen - Winterswijk en de stuw bij het buurtschap Warken verbreedt het pad zich tot de brede oever met struinnatuur. De vele meanders liggen hier tussen de essen (hogere landbouwgronden) van Warken, Besselink en Almen. Water en het typische Achterhoekse landschap begeleiden hier de wandelaar. In het dorp Almen wacht de koffie. "Elk weet, waar 't Almens kerkje staat", dichtte de Achterhoekse landman Winand Staring al rond 1800 in zijn beroemde gedicht 'De Hoofdige Boer'.

Type onverhard Struinpad: graspad en boerenlandpad

Bekijk wandelroute

Kaart onverhard Gelderland

Hoe kom ik er?

  • Start- en eindpunt: station Zutphen
  • Bereikbaarheid: trein en auto
  • Bewegwijzering: geel-rood gemarkeerd (Hanzestedenpad)
  • Type: rondwandeling  

Wil je alleen door het struingebied lopen? Start dan in Zutphen bij bushalte Zutphen, Prins Bernhardlaan en pak vanaf Almen, de Hoofdige Boer bus 54 terug. 

Navigeer naar startpunt

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?