Rond de Waddenzee

WaddenWandelen

Wandelplezier langs Werelderfgoed Waddenzee. Het streekpad doet Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Borkum aan. Strand, kwelders, bos, duinen, weides en dorpjes; het pad laat de eilanden in al hun variatie zien. Het streekpad maakt deel uit van het 1200 kilometer lange netwerk Waddenwandelen. Uiteraard gaat er een veerboot van het vasteland over de Waddenzee naar de eilanden, maar wadlopen naar sommige eilanden kan natuurlijk ook. Aan de kant van de vaste wal loop je zo verder over het Nederlands Kustpad naar de volgende oversteek. 

Bekijk de etappes van het Streekpad WaddenWandelen

Waddenhoppen

Niets staat de wandelaar in de weg om op Texel de oversteek te maken naar Vlieland. Of om vanaf Ameland terug te keren naar Holwerd om vervolgens in Lauwersoog de boot naar Schiermonnikoog te pakken. Zo krijgt het begrip waddenhoppen een nieuwe betekenis: hop van eiland naar vaste wal of omgekeerd. En loop over de vaste wal via het Nederlands Kustpad (2 en 3) naar de vertrekhavens Den Helder, Harlingen, Holwerd en Lauwersoog.

Naar de webwinkel
krab 2foto Jolanda Denekamp.JPG

Veerboten

De wandellussen over de eilanden beginnen en eindigen bij de veerboot.

Er is een rechtstreekse treinverbinding tussen Groningen en Station Eemshaven die aansluit op het veer naar het Duitse eiland Borkum.

WaddenWandelen Texel etappe 01 (1)

Verdedigingslinie Atlantikwall

Op tien locaties verspreid over het waddengebied is de Atlantikwall zichtbaar en toegankelijk. De bunkers vertellen een deel van de geschiedenis van de Wadden in de Tweede Wereldoorlog. Lees meer over deze verdedigingslinie langs de Europese kust van Spanje tot Noorwegen.

Bunker Den Helder.jpg