Streekpad WaddenWandelen (SP 4) | Wandel over de Waddeneilanden

Streekpad WaddenWandelen

Streekpad Waddenwandelen (SP 04) is wandelen langs de Waddeneilanden.

Wandel over de Waddeneilanden

Het Streekpad WaddenWandelen betekent wandelen in het grootste en meest afwisselende wandelgebied van Nederland! Strand en duinen, bos en kwelder, weides en dorpjes. Streekpad Waddenwandelen laat de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en het Duitse Borkum in ruim 275 kilometer aan wandelroutes in al hun variatie zien. De wandellussen beginnen en eindigen bij de veerboot. Zo krijgt het begrip waddenhoppen een nieuwe betekenis: hop van eiland naar het vaste wal of omgekeerd en geniet van elk eiland met zijn eigen charmes.

Bekijk Streekpad

Dagwandelingen

Waddenwandelen is zowel een wandelnetwerk als een Streekpad (SP 4) langs de de fantastische Waddeneilanden. Deze wandelroute brengt wandelaars leuke uitstapjes langs de Waddeneilanden en het Duitse eiland Borkum. Het Streekpad is opgeknipt in 17 dagwandelingen. Deze wandelroute is in beide richtingen geel-rood gemarkeerd.

Kies een dagwandeling

Populaire etappes

etappe 1 schiermonnikoog.jpg

WaddenWandelen | Texel etappe 01

Afstand & plaats
21.2 KM 't Horntje - De Koog
Extra info
Langs de Mokbaai en de Horspolders wandel je vanaf de aanlegplaats van de boot door waterrijk gebied. In de rietvelden en plassen tussen de duinen strijken jaarlijks wel 250 lepelaars uit Afrika neer. De Noordzee gloort, in de verte ligt het vasteland en de Zandplaat met misschien wel zeehonden.
etappe 1 borkum.jpg

WaddenWandelen | Borkum etappe 01

Afstand & plaats
14.8 KM Bismarckstrasse - Grote Seejdyk
Extra info
Het Duitse eiland Borkum maakt ook deel uit van nationaal park Waddenzee en van oudsher kwamen toeristen naar dit eiland om te kuren. De gezonde zeelucht zou een heilzame werking hebben op lichaam en geest. Je wandelt in deze zeelucht onder de twee vuurtorens die Borkum rijk is naar de Seehundbank.

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. Dit Streekpad kan afwijken van de routelijn in de gids, omdat er in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De wijzigingen ten opzichte van de gids van het WaddenWandelen vind je hier. Een melding plaatsen? Dat kan via Meldpuntroutes.nl

Bekijk routewijzigingen

Wandelinspiratie en nieuws over Streekpad WaddenWandelen:

  1. IJzertijdboerderij Orvelte.JPG

    12 juli 2023 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

    5x wandelen tijdens je vakantie in Nederland

  2. rondje-texel-1.jpg

    20 mei 2021 om 17:52 Henrie van Zoggel

    Rondje Texel - Wat kan een wandelaar zich vergissen

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?