Stadswandelingen | Wandelen door stad en land

Stadswandelingen

Wandel langs de mooiste plekjes, gebouwen en groene oases in de stad.

Wandel een mooie stadswandeling

Wandelnet biedt verschillende mogelijkheden om de mooiste plekjes, gebouwen en groene oases tijdens stadswandelingen te ontdekken. Verdeeld over het land bieden wij een aantal mooie stadswandelingen aan. In iedere provincie vind je er één. Daarnaast is ook 'Stad te Voet' ontwikkeld waarbij je vanaf de voordeur een wandeling in de binnenstad kunt beginnen richting de natuur buiten de stad of andersom.

Zoek een stadswandeling

Stadswandelingen

Utrecht te Voet etappe 04

Ontdek de mooiste plekjes, gebouwen en groene oases tijdens deze stadswandelingen. Zoals Het Eiland van Dordrecht om het sfeervolle, oude stadshart van Dordrecht te ontdekken. Of de NS-wandeling Maasstad waar alles om water draait: de Nieuwe Maas, Coolhaven, Veerhaven, Erasmusbrug en Hotel New York.

Naar de stadswandelingen

Stad te Voet

Apeldoorn te Voet etappe 05

Stad-te-Voet® bestaat uit wandellijnen vanuit een logisch stadscentrum naar het buitengebied en omgekeerd. Samen vormen de wandellijnen een routenetwerk dat stad en ommeland met elkaar verbindt. Hiervoor heeft Wandelnet Apeldoorn te Voet, Park Lingezegen te Voet en Utrecht te Voet ontwikkeld.

Naar Stad te Voet

Blijf op de hoogte!

Eéns per maand stuurt Wandelnet een nieuwsbrief. Daarin vind je wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?