Tweedaagse OV-stappers | Wandel van station naar station met overnachting

Tweedaagse OV-wandelingen

Bekijk de meerdaagse OV-wandelingen, perfect voor een tweedaagse wandeling!

Tweedaagse OV-wandelingen

In het verleden bestonden er ook tweedaagse NS-wandelingen. Wandelroutes van station naar station, perfect als het je het leuk lijkt om ergens te overnachten. Het gaat om 15 tweedaagse OV-wandelingen, waarbij start- en eindpunt perfect zijn te bereiken met het openbaar vervoer. De meerdaagse OV-wandelingen zijn onderdeel van de OV-stappers en worden niet zo vaak bijgewerkt als de NS-wandelingen, maar zijn verder goed te lopen. Perfect voor de avontuurlijke wandelaar!

Bekijk wandelroutes

Wat is een OV-stapper?

De OV-stappers zijn vervallen NS-wandelingen en starten-en eindigen bijna altijd bij een treinstation. Een enkele route begint of eindigt bij een bushalte. De lengte varieert van 7 tot 22 km, perfect voor een dagwandeling. OV-stappers volgen een deel van een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) of Streekpad (SP).

Bekijk veelgestelde vragen

Populaire meerdaagse OV-wandelingen

Heuvelland dag 1.jpg

Meerdaagse NS-wandeling | Heuveldal

Afstand & plaats
19.2 & 18.2 KM Valkenburg - Eijsden
Extra info
Deze tweedaagse OV-stapper biedt een compleet beeld van het Zuid-Limburgse landschap. Rivieren en beken hebben diepe dalen met vaak steile hellingen ingesneden. Er moet af en toe flink geklommen worden op deze schitterende wandeling. Overnachtingsadressen staan in de routebeschrijving.
IJsselvallei (dag 1).jpg

Meerdaagse NS-wandeling | IJsselvallei

Afstand & plaats
17.6 & 14.1 KM Zutphen - Olst
Extra info
De eerste dag loop je van Zutphen naar Deventer. Onderweg kun je volop genieten van de prachtige IJssel. De route gaat grotendeels over (gras)dijken, exclusief opengesteld voor wandelaars. Met het voetveer steek je de IJssel over naar Deventer, waar je overnacht in Hanzestadslogement De Leeuw.

Alle meerdaagse OV-wandelingen

Waar wil je wandelen en hoeveel kilometers wil je maken? De gratis wandelroutes kan je hier downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle tweedaagse OV-wandelingen in één keer binnen handbereik. Download de Wandelnet-app gratis voor Android of iPhone.

Maker NS-wandelingen

"Het geheim van de NS-wandelingen: de wandelingen zijn kant-en-klaar en het begin- en eindpunt zijn altijd goed bereikbaar via een station. Een NS-wandeling is perfect voor een dagwandeling." Maak kennis met Sietske de Vet, coördinator van de NS-wandelingen en OV-stappers

Lees het interview

Wandelinspiratie en nieuws over de OV-stappers:

 1. Elfstedenpad_etappe_07.jpg

  13 mei 2024 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  Wandelen in het westen van Friesland

 2. Graafschapspad onverharde laan.jpg

  25 maart 2024 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  Wandelen in de Achterhoek

 3. Maas_Niederrheinpad_etappe_17.jpg

  22 februari 2024 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  Wandelen in Midden-Limburg

 4. Station Schin op Geul © Ernst Koningsveld.jpg

  25 januari 2024 om 16:00 Ernst Koningsveld

  Hoe kom ik bij mijn wandeling en weer terug?

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?