Twentepad (SP 02) | Wandel door het Twentse landschap

Twentepad

Een schitterende Streekpad (SP 02) langs het gevarieerde landschap van de Twentse noordoosthoek.

Wandel over het Twentepad

Het Twentepad (Streekpad) biedt wandelaars een goed beeld van de gevarieerdheid van de Twentse noordoosthoek: havezaten en landgoederen als Singraven en Huneborg en natuurgebieden zoals het Springendal en de Dinkel. Verder kom je op het Streekpad van 87 kilometer ook in aanraking met het ’industriële’ verleden van Twente, waaronder de watermolens van Bels en Frans en het verstilde Almelo-Nordhornkanaal. Daarnaast maak je tijdens de wandeling een klim van 70 meter over de hoge Galgenberg.

Bekijk het Streekpad

Dagwandelingen

Het noordoosten van Twente leent zich bij uitstek voor een mooie wandeltocht. Het Twentepad toont alle facetten van dit stukje Twente: ontdek bijvoorbeeld de schitterende landgoederen en havezaten. Het Streekpad (SP 02) is 87 kilometer lang en in beide richtingen geel-rood gemarkeerd. Het Streekpad is opgeknipt 5 fantastische dagwandelingen!

Kies een dagetappe

Populaire etappes

Het Twentepad biedt wandelaars een goed beeld van de gevarieerdheid van de Twentse noordoosthoek: havezaten en landgoederen als Singraven en huneborg en natuurgebieden zoals het Springendal en de Dinkel. Maar ook het ’industriële’ verleden van Twente, waaronder de watermolens van Bels en Frans.

etappe 1.jpg

Twentepad | Etappe 01

Afstand & plaats
16.4 KM Almelo - Tubbergen
Extra info
Je wandelt de stad Almelo uit langs het parkachtige landschap van huize Almelo. Over de lange Gravenallee loop je tot het kanaal Almelo-Nordhorn langs bossen en kleinschalige weilanden en je passeert het nostalgische Tolhuis met opschrift van de tolgelden uit 1850: ‘Een los paard of ezel 2 cent’.
etappe 04.jpg

Twentepad | Etappe 04

Afstand & plaats
19.1 KM Oldenzaal - Hertme
Extra info
Je verlaat de eeuwenoude stad Oldenzaal en wandelt door het landgoed Het Hulsbeek. Dat de natuur het verderop in het Molenven 100 jaar geleden voor het zeggen had, is aan de natuur te zien. Je ziet een vrijwel ongestoord bosreservaat met een wilgen- en broekbos en in de verte de molen Soaseler Möl.
Bekijk Twentepad

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Wandelgids Twentepad

Havezathes en landgoederen als Singraven en Huneborg, natuurgebieden als het Springendal en de oevers van de Dinkel. Verder komt tijdens de tocht ook het ‘industriële’ verleden van Twente aan bod, met de watermolens van Bels en Frans en het verstilde Almelo-Nordhornkanaal.

Bekijk in webshop

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. Het Streekpad kan afwijken van de routelijn in de gids, omdat er in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De wijzigingen ten opzichte van de gids van het Twentepad vind je hier. Een melding plaatsen? Dat kan via Meldpuntroutes.nl

Download routewijzigingen

Nieuws- en blogberichten Twentepad

  1. luuk gijselhart.JPG

    25 augustus 2022 om 08:00 Lea van Someren

    5 mooiste foto’s op de paden van fotograaf Luuk Gijselhart

  2. Victor Westhoff.jpeg

    8 december 2021 om 16:13 Lea van Someren

    Het onverharde pad, het boerenlandpad

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eén keer per maand stuurt Wandelnet een nieuwsbrief. Daarin vind je wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen in Nederland. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?