Smokkelpad 's-Heerenberg

Markering: paarse voetstapjes (6,0 km)

  • Lengte: 6,0 km

  • Type: Wandelnetwerk, Rondwandeling

  • Kenmerken: Cultureel erfgoed, Landgoederen, Stedelijk, Boerenland

Route van achterhoek

's-Heerenberg is een historische plaats. Het kasteel Huis Bergh met z'n imposante verdedigingsmuren bepaalt het decor van het stadje. Buiten deze waterburcht zijn ook de historische straatjes, kerken, de Plantage en het buitengebied de moeite waard. Vlakbij de grens ooit populair als smokkelroute.

Wandelkaarten en routebundels verkrijgbaar bij het toeristisch bedrijfsleven en VVV&s in de Achterhoek. Opgenomen in wandelbundel Zuidwest-Achterhoek.

Wandelen in de Achterhoek

Na elke bocht verrast worden door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier.

Ga naar website

Wandelfoto_Achterhoek.jpg

Gids bestellen

Wilt u een gids van de route?

Bekijk gidsen Bekijk gidsen

Problemen onderweg

Markering weg? Blokkade op de route?

Meld probleem Meld probleem

Routecheck

Loop je met een gids? Kijk dan ook even bij meldingen & wijzigingen

Bekijk meldingen Bekijk meldingen

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?