Romeinse Limespad etappe 01

Katwijk aan Zee - Leidsche Hout (12,9 km)

Schrijf je review
  • 4 van de 5 sterren
    Morra | 20-08-2021

    Hele route nu gelopen, veel mooie stukken gelopen. Soms kan de bewegwijzering iets beter (ben af en toe echt fout gelopen) en een enkel stuk was erg overgroeid. Maar Nederland op een hele nieuwe manier ontdekt met veel mooie stukken die ik niet had verwacht.

  • 5 van de 5 sterren
    Julius Caesar | 21-07-2021

    Mooi wandelpad! We hebben de eerste twee stukken van Katwijk - Leiden en Leiden - Alphen a/d Rijn erop zitten. Al zijn niet alle stickers goed te vinden, we konden gelukkig kaartlezen en konden de route makkelijk volgen. Leuk ook dat we alvast konden kennis maken met een aantal van de andere LAWs!

  • 3 van de 5 sterren
    George | 10-04-2021

    Op 09-04-2021 begonnen aan het 7e LAW pad. Van Katwijk naar Leiden CS gelopen. Afwisselende wandeling, mooie stukken door duinen en parken. Weinig historie. Wel storend dat de bewegwijzering op diverse stukken niet aanwezig was.

  • 4 van de 5 sterren
    Marc Samsom | 04-04-2021

    Mooie afwisselende route op deze eerste etappe: strand, duinen, oude authentieke stukjes bebouwing, verrassend veel nieuwbouw, de campus van de universiteit, en stadsparken. We liepen van Katwijk aan Zee naar Leiden Centraal. Prima te doen met OV

  • 4 van de 5 sterren
    Wim Edelman | 14-02-2021

    Ik heb genoten van de uitzichten in het polderland westelijk van Utrecht en op de dijken langs de Rijn. Ook veel geleerd over de Romeinse nederzettingen. Ik deel de kritiek dat het pad over grote afstanden samenloopt met andere LAW's en streekpaden. Dat had anders gekund.

  • 1 van de 5 sterren
    Leendert | 11-01-2021

    Wie verzint er een Limesroute zonder Valkenburg, het best bewaarde en gedocumenteerde castellum van Nederland, de vindplaats van grote delen van een Romeinse weg, verschillende Romeinse vici, twee grafvelden en een legioenskamp? Dat bovendien het Torenmuseum heeft dat niet op de route ligt?

  • 4 van de 5 sterren
    Hytteke | 06-01-2021

    Verrassend leuke route tussen Katwijk en Leiden. Heel afwisselend, zeker als je bedenkt dat je in stedelijk gebied loopt, veel langs water.

  • 4 van de 5 sterren
    Els | 06-12-2020

    Interessant en afwisselend pad. Waar mogelijk loop je op zachte ondergrond. Regelmatig informatieborden.

  • 4 van de 5 sterren
    JETA | 12-11-2020

    Tussen juni 2020 en november 2020 het Limespad gelopen. De start van de route wat stedelijker en na Utrecht steeds vaker in de prachtige natuur van Nederland. Langs rivieren en uiterwaarden en later langs Arnhem en Nijmegen. Er is genoeg te genieten op deze tocht. Veel geleerd over de Romeinen.

  • 4 van de 5 sterren
    Liesbeth | 13-09-2020

    Vandaag de etappe van het Romeinse Limespad gelopen van Alphen NS naar Bodegraven NS, een kilometer of 16, en het bleek een erg leuk gevarieerd stuk te zijn, hoewel ik dacht dat het enorm saai zou zijn. Nou was het ook heerlijk wandelweer en liep ik met fijn gezelschap, maar een leuke route was het

  • 2 van de 5 sterren
    Ingrid | 31-07-2020

    Vooral een LAW voor wandelaars die de voorkeur geven aan verharde wegen. Her en der wat onverharde paden door weilanden en bossen. Het historisch aspect valt me ook tegen.

  • 3 van de 5 sterren
    Avx | 29-06-2020

    Eerste etappe mist op dit moment stickers en bordjes met bewegwijzering. In Leidsche Hout echt probleem.

  • 3 van de 5 sterren
    JETA | 27-06-2020

    17 juni 2020 gestart in Katwijk en gewandeld naar Leiden Lammebrug.26 km. Hier en daar zoeken naar de stickers en na Leidsche Hout even onduidelijk. Er mag dus nog wel even kritisch naar de bewegwijzering gekeken worden door de beheerders. De nieuwe route bij Valkenburg dus gemist. Jammer.

  • 4 van de 5 sterren
    Cees Zwan | 07-06-2020

    Vandaag gelopen van Katwijk naar Leiden. 16 km. In Rijnsburg moet de bewegwijzering nog naar het pontje(leuk) naar Valkenburg gaan wijzen. Daar in Valkenburg mis je anders veel interessante Romeinse zaken. Fietsbrug verderop richting Leiden is ook klaar, dus de 'toekomstige'route kun je nu lopen.

  • 1 van de 5 sterren
    Abigail | 06-04-2020

    Zeer teleurstellend. Het grootste gedeelte van het pad loopt samen met andere paden. Alleen tussen Katwijk en Leiden (nieuwbouw, saai), door Leidse Rijn (vinixwijk, saai), tussen Arnhem en Nijmegen en her en der wat kleine stukjes loopt het pad over originele wegen.

  • 4 van de 5 sterren
    Jaap Westhoff | 05-01-2020

    Mooi pad maar jammer genoeg loopt Limespad tussen Rijswijk en Renkum volledig gelijk op met het Maarten van Rossumpad. Dat betekent dat je zo'n 50 km 2x hetzelfde traject loopt, als je ze, zoals wij, allebei de paden hebt gelopen. Dat is erg jammer en had wellicht toch iets anders gekund

Schrijf je review
Naam die we tonen bij de review
We tonen dit niet bij de review
Maximaal 300 karakters

Gids bestellen

Wilt u een gids van de route?

Bekijk gidsen

Problemen onderweg

Markering weg? Blokkade op de route?

Meld probleem

Routecheck

Loop je met een gids? Kijk dan ook even bij meldingen & wijzigingen

Bekijk meldingen

Doe je met ons mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je niet als je een mooie route loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen routes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en behouden?