Werken in beweging

Werken in beweging

Wandelnet stimuleert mensen om tijdens de werkdag in beweging te blijven.

Wandelen tijdens de werkdag

In het dagelijks leven zitten we tegenwoordig veel. Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een zittend beroep, wat betekent dat deze groep het grootste deel van de dag niet in beweging is. Het is hoog tijd om werkend Nederland weer in beweging te krijgen. Daarom stimuleert Wandelnet werkgevers en werknemers om wandelen te integreren in de werkdag.

Werken in Beweging

Door meer te bewegen – zowel voor en tijdens en na het werk – word je productiever, creatiever en gezonder. In opdracht van het Ministerie van VWS stimuleren Wandelnet en Fietsersbond werkend Nederland om vaker te fietsen en te lopen. Werken in Beweging is een online kennisplatform dat werkgevers voorziet van alle benodigde informatie om hun medewerkers aan te moedigen om meer te bewegen rondom en op het werk. Het platform biedt feiten en cijfers, praktijkervaring van werkgevers, handige tips en praktische informatie om snel aan de slag te gaan. Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op het platform.

Meer over Werken in Beweging
BLK-Wandelnaarjewerkdag-282.jpg

Weeting

Een Weeting is een wandel-meeting, oftewel: wandelen tijdens je overleg. Wandelen verbetert de niet alleen de gezondheid, maar verhoogt ook creativiteit en productiviteit. Genoeg reden dus om wandelen te combineren met vergaderen. Op steeds meer plekken in Nederland zijn speciale weeting-routes uitgestippeld. Deze routes variëren in afstand en kunnen worden aangepast aan de duur van het overleg. Gedurende de route kom je langs bezienswaardige punten die je kunt gebruiken om je overleg te structureren. Zo wordt de creativiteit flink aangewakkerd tijdens je meeting. Neem voor weeting-routes bij jou in de buurt een kijkje op de website.

Meer over Weeting
BLK-Wandelnaarjewerkdag-408.jpg

Wandel Tijdens Je Werkdag

De helft van werkend Nederland heeft een zittend beroep, met het gevolg dat deze werknemers veel te lang zitten op een dag. Om dit aan te pakken heeft Wandelnet de campagne Wandel Tijdens Je Werkdag in het leven geroepen. Tijdens de Wandel Tijdens Je Werkdag wordt heel werkend Nederland opgeroepen gedurende de dag een wandeling te maken. Individuen en organisaties die deelnemen aan de campagne ontvangen tips, tricks, feitjes en weetjes om op een laagdrempelige manier wandelen te integreren in de werkdag. Om het draagvlak door het hele land te vergroten, werken we ieder jaar voor de campagne samen met een andere host.

Naar de campagne pagina
WNJW_dag_2.jpg

Nieuws voor professionals

 1. De omgelegde route Omgelegde Burgwal Enkhuizen © Prorail.jpg

  7 mei 2024 om 16:00 Ernst Koningsveld

  Niet Automatisch Beveiligde Overweg Enkhuizen vervangen door Vlonderpad

 2. Veerpont Megen-Appeltern DSC_0369 © John Ruiter.jpg

  23 april 2024 om 09:00 Wandelnet

  Gemeente Oss neemt voortouw voor instandhouding Maasveren

 3. BLK-Wandelnaarjewerkdag-680.jpg

  18 april 2024 om 13:00 Derk van der Laan

  Goed kunnen wandelen rond je werk

 4. 210904-DenHaag-WilmarDik-063.jpg

  28 maart 2024 om 15:00 Wandelnet

  Wandelnet agendeert lopen bij formatie

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?