Actuele thema's | Afgesloten Paden

Afgesloten wandelpaden

Soms sluiten terreineigenaren openbare wandelpaden op hun terrein onterecht af.

Wandelen over privéterrein

Een flink deel van het wandelpadennetwerk in Nederland maakt gebruik van paden die over privéterrein lopen. In veel gevallen hebben de terreineigenaren hier geen bezwaar tegen, waardoor iedereen vrij is het pad te gebruiken. Echter kan het voorkomen dat een eigenaar om uiteenlopende redenen een pad over het erf afsluit voor wandelaars. Dit betekent dat bestaande wandelroutes en ommetjes niet meer kunnen worden gelopen. Wandelnet zet zich in om deze paden openbaar toegankelijk te houden door actief in gesprek te gaan met de eigenaren. Indien van toepassing kunnen we beroep doen op de Wegenwet.

Vraag om advies
Hogedijkblokkade vanuit ZW.JPG

In gesprek met eigenaren

Wandelnet gaat in gesprek met terreineigenaren om te voorkomen dat ze hun paden mogelijk onterecht afsluiten.

Lees meer Lees meer
Zoutelande, duin Westkapelle, Ad Snelderwaard uitsnede2.jpg

De Wegenwet

De Wegenwet regelt het openbaar zijn van een weg, het behoud van deze openbaarheid en het onderhoud van de weg.

Lees meer Lees meer
Beleidsstukken_1.JPG

Juridisch advies

Wanneer terreineigenaren niet samen naar een oplossing toe willen werken moet er een oplossing worden gevonden via de juridische weg.

Lees meer Lees meer

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?