Elke dag even op pad

Elke dag even op pad

29 december 2022 - Lea van Someren

In de week tussen Kerst en Oud & Nieuw lijkt de wereld even zijn adem in te houden, wachtend op de dingen die komen gaan. Zo voel ik dat. Herken je dat gevoel? Het kan niet zo zijn dat ik de enige ben. Al die jaaroverzichten die terugblikken waardoor je met grote regelmaat denkt: "O ja!, dat was ik alweer bijna vergeten".

mist kromme rijn.jpg

Ommetjes

Wat ik zeker niet vergeten ben zijn de ommetjes die tijdens de lockdowns afgelopen jaren zo vanzelfsprekend waren. De pandemie die in golven over ons heen rolde, waardoor wandelen de afgelopen twee jaar een ongelooflijke vlucht nam. De wandelmonitor 2021 brengt dat nog eens goed in beeld.
Ik loop weer mijn ommetjes en ook al heb ik ze al vaker bewandeld, elke dag ziet de omgeving er anders uit. Voelt het ook weer anders. Of het nu mist, regent, sneeuwt of vriest; elk uur, elke dag, elk seizoen ziet je omgeving er anders uit. In de natuur, maar zelfs in de stad.

Aanrader

Ik raad het iedereen aan. En ik niet alleen. Mijn grote voorbeeld in deze, is niemand minder dan Adriaan van Dis. Lees ook mijn interview met deze grote schrijver er nog maar eens op na. Ga er elke dag even op uit. Dag in, dag uit en wat blijkt? De verschillen met gisteren zijn te vinden in de details. Zoek de verschillen. Zo kijk je niet alleen, maar zo zie je ook veel meer. Het levert mooie verhalen op.

En wil jij ook starten met een fraaie route in jouw omgeving, zoek er een uit op Wandelnet.

web klein

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?