Wil jij een succesvol voetgangersbeleid voeren?

Wil jij een succesvol voetgangersbeleid voeren?

13 oktober 2019 - Wandelnet

Wil je weten hoe je de positie van de voetganger kunt verbeteren in jouw gemeente of provincie? De CROW Kennismodule Voetganger biedt je de kennis die daarvoor nodig is.

CROW.jpg

Voetgangersbeleid

Wist je dat 70% van alle verplaatsingen geheel of gedeeltelijk te voet gaat en dat dit aantal nog steeds stijgt? Het voeren van een gericht voetgangersbeleid wordt daarom steeds belangrijker. Maar hoe voer je een goed voetgangersbeleid? En wat levert het op? Het kenniscentrum CROW lanceert daarom de Kennismodule Voetganger. Voor iedereen die op zoek is naar informatie.

Kennismodule

De Kennismodule Voetganger biedt je handvaten waarmee je kunt zorgen dat de voetganger in alle fases van de beleidscyclus de juiste aandacht krijgt; in beleidsplannen, ontwerpplannen, tijdens de uitvoering en in de beheerfase. Ook helpt de module om de baten van het investeren in lopen goed in beeld te brengen. Want lopen levert niet alleen een positieve bijdrage aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen maar zorgt ook voor een goede bereikbaarheid en meer omzet van winkels en horeca. Wil je weten welke kennis beschikbaar is? Lees dan verder op Kennisaanbod Voetgangersbeleid.

Praktijk

Benieuwd naar de praktijk? Lees het verhaal van Jos Brouwer, senior beleidsmedewerker bij de provincie Zuid-Holland of van Vincent Meijers, senior beleidsmedewerker Openbare Ruimte bij de gemeente Nijmegen.

CROW is een non- profitorganisatie voor infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer, en werk en veiligheid.

Lees meer over