Wandelgids Zwerven door Zeeland

Wandelgids Zwerven door Zeeland

10 februari 2020 - Wandelnet

Zeeland heeft de wandelaar veel te bieden. Niet alleen weids platteland met lange boomdijken, brede stranden en blonde duinen maar ook prachtige schorren en slikken, lieflijke dorpen en monumentale stadjes. Ontdek het allemaal met de nieuwe wandelgids "Zwerven door Zeeland".

Wandelaars_Zeeuwse_Zwerftochten_Gegarandeerd_Onregelmatig.png

Van graspad tot trekvlot

De zeventien afwisselende wandelingen in deze wandelgids zijn tussen de 12 en 26 km lang en brengen je zoveel mogelijk van-de-weg-af, van Saeftinghe in Zeeuws Vlaanderen tot Ouwerkerke op Schouwen Duiveland. Over graspaden, karrensporen en duinpaden. Of, op eigen kracht, met een trekvlot naar de overkant van een watergang.

Natuur op de grens van zout en zoet

Voor elke wandeling is er een kleurig routekaartje en een gedetaileerde routebeschrijving. In aparte blokjes belichten samenstellers Els van den Kerkhof, Aagje Feldbrugge en Hans Corbijn bij elke route iets over het heden en verleden van Zeeland. Over de eeuwige strijd tegen het water maar ook over het voordeel van de ligging aan zee. En natuurlijk over de wereldberoemde Oosterscheldekering en de bijzondere natuur op de grens van zout en zoet.

Zwerven door Zeeland wordt uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

zeeuwse zwerftochten klein.png

Lees meer over