Zorg van de Zaak Netwerk en Koninklijke Wandel Bond Nederland pleiten voor verplichte wandeling tijdens werktijd

Zorg van de Zaak Netwerk en Koninklijke Wandel Bond Nederland pleiten voor verplichte wandeling tijdens werktijd

11 november 2020 - Wandelnet

Wandelen tijdens de werkdag is belangrijk voor het voorkomen van psychische overbelasting. Uit onderzoek door Markteffect onder ruim 1.100 respondenten blijkt dat 50% van de werkende Nederlanders wandelen zelfs als verplicht onderdeel wil van de werkdag. Veel gezondheidsklachten, zoals onder andere stress en burn-outklachten, kunnen door wandelen voorkomen worden. 

kwbn Zorg van de Zaak Netwerk.jpg

Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Zorg van de Zaak Netwerk (een netwerkorganisatie van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, medische zorg, kraamzorg, leefstijl- en verslavingszorg) sluiten een meerjarige samenwerking af om dagelijks wandelen op de agenda te zetten binnen het bedrijfsleven.

Wandelen op een werkdag

Uit het onderzoek dat Zorg van de Zaak Netwerk liet uitvoeren blijkt dat maar liefst 84% van de werkenden weleens wandelt op een werkdag. De helft van de respondenten vindt zelfs dat wandelen een verplicht onderdeel van de werkdag zou moeten worden. Bijna driekwart van de ondervraagden wandelt wekelijks en 25% maakt dagelijks een wandeling. 60% van de werkenden geeft aan meer te zijn gaan wandelen door de coronacrisis. Bijna alle ondervraagden zijn ervan overtuigd dat wandelen goed is voor de lichamelijke gezondheid (87%) en het geestelijk welzijn (80%). Mensen die wandelen tijdens werk genieten van de buitenlucht en natuur (54%), terwijl ze daarbij het hoofd leegmaken en ontspannen.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van KWBN en Zorg van de Zaak Netwerk.

Meer kennis en tools

  • 9 november lanceerden Wandelnet en de Fietsersbond het online kennisplatform Werken in Beweging. Op de site vinden werkgevers alles wat ze nodig hebben om meteen in beweging te komen. Uitgebreide stappenplannen, handige tips en tricks, interessante feiten en cijfers en bruikbare tools om direct te downloaden.
  • Eerder dit jaar publiceerden Wandelnet en Kenniscentrum Sport & Bewegen een artikel wat de effecten zijn en wat de waarde van wandelen is voor individuen, organisaties en de maatschappij.
  • In het voorjaar en na de zomer deed Wandelnet onderzoek naar de invloed van de coronapandemie op het wandelgedrag van mensen. Een factsheet geeft inzicht in de belangrijkste resultaten.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?